Släktbok

Resultatet av forskningen om släkten Freiholtz har sammanställts i en släktbok. Boken innehåller en hel del uppgifter utöver de som finns i stamtavlan på denna webbplats. För de flesta personer finns uppgift om födelseort (församling) och i förekommande fall dödsort. Då det är känt är också personernas yrke och utbildning angivna.

För en mindre del av de registrerade redovisas biografiska uppgifter. I de flesta fall är dessa ganska kortfattade, men för t.ex. Christopher Ernst (sonson till Jürgen Joachim, släktens anfader), Erdman Hans och ytterligare några är biografierna relativt omfattande. Två av biografierna kan du hitta läsa här på webbplatsen. Jag har valt två nyckelpersoner i släktens svenska historia – Johan Philip Freiholtz och Karl-Gustaf Freiholtz.

I släktboken ingår även en del bakgrundsmaterial om den sachsiska armén, släkten von Platen (som haft betydelse för släkten Freiholtz historia), kopior på några intressanta dokument samt ett personregister och ett ortsregister.

Tycker du att det verkar intressant? Här kan du ladda ner en pdf-version och/eller lämna din intresseanmälan för den tryckta versionen av släktboken.

Ett svar till ”Släktbok”

  1. Profilbild för Birgitta Malmberg Böhm
    Birgitta Malmberg Böhm

    Hej
    Beställer 1 ex av släktboken Freiholtz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!