Om webbplatsen

På dessa sidor redovisas översiktligt resultatet av den forskning i släkten Freiholtz historia som bedrivits av Karl-Gustaf Freiholtz. Karl-Gustaf har gjort en verklig pionjärinsats, men har nu med ålderns rätt avslutat det aktiva släktforskningsarbetet.

Jag, Thorvald Freiholtz, avser att ta vid där Karl-Gustaf har slutat. På sikt vill jag ta fram en komplett redovisning av ättlingarna till Johan Philip och Erdman Hans Freiholtz, de två tyska bröder som invandrade till Sverige i skiftet mellan 1700- och 1800-talet.

Dessa släktsidor har jag tänkt ska vara en redovisning av läget på forskningsfronten och samtidigt ett verktyg i det fortsatta arbetet. Sidorna är indelade i följande avsnitt:

Släktens historia

I detta avsnitt beskrivs släktens tyska ursprung samt hur den förgrenats till Sverige, Schweiz, Polen, Ryssland och USA. Här ges också bakgrunden till släktnamnet och släktvapnet.

Släktbok

Resultatet av släktforskningsarbetet har sammanställts i en släktbok som innehåller mer detaljerad information än stamtavlan. På denna sida ges information om boken samt två exempel på biografier ur boken:
Johan Philip – den förste ”Freiholtzaren” i Sverige
Karl-Gustaf – föregångaren i forskningen om släkten Freiholtz.
Här kan du också beställa släktboken.

Stamtavla

En stamtavla med de svenska ättlingarna till Jürgen Joachim Freiholz, den förste kände ”Freiholzaren”.

Ett svar till ”Om webbplatsen”

  1. Profilbild för Maria Johansson
    Maria Johansson

    Hej!!
    Mitt namn är Maria Freiholtz, gift Johansson, dotter till Ragnar Erik Freiholt (1926-1997). Läste på din hemsida att du hittat min make Per Anders Johansson och min som Oskar Erik Johansson men inte min dotter Ida Matilda Johansson född 1994.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!