Uppdatering

Jag har uppdaterat mina länklistor. Mot mina vanor har jag tagit in en verklig rookie den här gången. Jag har sett många lovande bloggare slockna lika hastigt som de blossat upp på blogghimlen. Men eftersom Bodil mailvägen försäkrat mig om att hon är uthållig gör jag ett undantag.

Det känns för övrigt som om min intressesfär politik/samhälle/kultur allt mer väger över åt det kulturella hållet, främst på grund av de renodlat politiska bloggarna är så totalt förutsägbara.

Länkarna i föregående stycke är också ett slags uppfräschad programförklaring. Jag vill skriva lite längre inlägg igen, även om frekvensen blir lidande. Jag vill komma tillbaka till den ”muntra elakhet” som, tycker åtminstone jag själv, kännetecknade mitt tidiga bloggande. Jag kommer dock att fortsätta det planlösa blandandet av ironiska och fullkomligt allvarliga inlägg eftersom jag vill tvinga mina eventuella läsare till eftertanke, om så bara för fem sekunder.

Det har på senare tid skrivits mycket om blogging i main stream-media. Det har av optimistiska bloggare tolkats som ett publikt genomslag för bloggandet. Jag tror inte ett smack på det och räknar med att återkomma under den närmaste veckan i ämnet.

8 svar till ”Uppdatering”

 1. Profilbild för Bodil Z

  Jag tackar för förtroendet. Får erkänna att jag inte visste vad en rookie var – jag slog upp det: gröngöling, novis.., fick jag då veta.

 2. Profilbild för Thorvald

  Enligt min uppfattning lovande eller t.o.m den bästa för året. Det är möjligt att den betydelsen inte har stöd i ordboken, men så menar jag.

 3. Profilbild för Bengt O.

  Jag får erkänna att även jag i stort sett tappat intresset för de (svenska) politiska bloggarna, mest för att de är så tråkiga. Så var det kul att driva med nyliberalerna ett tag men man ledsnar även på detta.

  Det vore roligt om du kom igång på allvar igen. Och kultur i alla ära, men håll ögonen öppna för virvlat vatten också 😉

 4. Profilbild för Thorvald

  Bengt: Om du lovar att göra det samma, dvs uppdatera litet oftare och uppmärksamma pseudovetenskap och mumbo-jumbo på ditt oefterhärmliga sätt.

 5. Profilbild för Bengt O.

  Quant suff!

 6. Profilbild för agnes.of.the.islands

  Mumbo jumbo, sade en ung svensk författare nyligen, är Paolo Coelhos Alkemisten.

 7. Profilbild för Thorvald

  Bengt: I know what you mean! Nudge, nudge 😉

  Agnes: Vem? Det gick varken att googla eller ”frisimma” fram namnet.

 8. Profilbild för Agnes

  Om du menar den svenska författaren (vem annars, antar jag…) så var det hemma hos mig i salongen (se Bodil) – ogoogelbart – och det var Sven-Olof Karlsson, författare till debutromanen ”Italienaren” som jag just börjat läsa och som lovar mycket gott. Ska blogga om den senare.

error: Content is protected !!