Litterär lördag V

Under våren och försommaren gjorde jag fyra inlägg under den något pretentiösa rubriken Litterär lördag (I, II, III och IV).

Nu är det dags för omstart. Den här gången med en anspråkslös litterär frågesport. Ledtråden till den aktuella boken är ett kort ljudspår [real audio]. En stor del av utmaningen för eventuella deltagare ligger i att inte titta på mediespelaren under uppspel-ningen och att stänga ned den utan att fästa blicken på rutan med spårinformation.

Nästa lördag kommer jag, om allt går enligt planerna, att skriva en del om hur de stora skillnaderna mellan de två versionerna av berättelsen ökar behållningen av båda.

2 svar till ”Litterär lördag V”

  1. Profilbild för Bodil Z

    Hej Thorvald!
    Jag kunde tyvärr inte ”öppna ljudspåret” – du har ingen annan ledtråd?
    PS Jag tar inte illa upp om du inte har det…

  2. Profilbild för Thorvald

    … en nyckel sticks i låset på andra sidan och jag vet att det är Stora Syster genom att låsets kött sluter sig mjukt och varmt kring nyckeln – hon har handskats med lås så lång, lång tid. Hon glider genom dörröppningen och låser efter sig och jag ser hennes fingra slingra fram över det blankpolerade stålet – varje fingertopp har samma färg som hennes mun. Underligt brandgul. Som toppen på en lödkolv. Som en färg så het eller så kall att man inte kan skilja på om det är hetta eller kyla när hon vidrör en.

error: Content is protected !!