40-månaders kris?

Den senaste veckan har jag migrerat alla gamla inlägg (äldre än 050619) från Blogger och hela kommenteringsfunktionen med alla kommentarer från Haloscan till WordPress. Den utlösande faktorn var ett irriterande fel hos Haloscan som gör att kommentarsräknaren inte fungerar på äldre inlägg. Det har jag svårt att acceptera eftersom jag, precis som Bengt O, anser att kommentarerna för det mesta är minst lika läsvärda som inlägget.

Jag är inte riktigt färdig med fintrimningen av bloggen ännu. Den närmaste tiden kommer jag att mixtra en del med templates för att få kommentarerna och arkivet att se ut och fungera på det sätt jag vill. Därefter planerar jag att uppgradera WordPress från version 1.5 till 2.0.1. En något riskabel uppgift eftersom jag inte riktigt har pejl på vilka filer som jag har modifierat.

Jag har dessutom börjat umgås med allvarliga tankar på att installera någon form av sidebar. Ända sedan jag började blogga i oktober 2002 har förvetet haft samma layout och sidindelning, så jag förstår om tankarna kan verka chockerande för mina eventuella läsare. Förmodligen är funderingarna tecken på en 40-månaderskris. En bloggandets ”mid-life crisis” där man brottas med de existensiella frågorna:

Är detta allt vad det blev av mitt bloggande?” och ”Du måste bryta upp ur din trista bloggrutin! Alla andra bloggare byter minsann layout flera gånger om året!

Medan jag skriver detta så slår det mig att jag kanske borde blogga i stället för att fippla med design och funktion. Det kan vara väl så effektivt för att komma åt bloggledan. Möjligen är också mina eventuella läsare mer intresserade av vad jag skriver än av ny layout och nya funktioner. Jag skulle kanske till och med kunna locka några nya läsare. Det tål att tänka på.

4 svar till ”40-månaders kris?”

 1. Profilbild för Emil

  Jag ser fram emot att se hur Harley-sidan kommer se ut. =)

 2. Profilbild för Thorvald
  Thorvald

  Du vår vänta till december. Men då blir du, å andra sidan, rikeligen belönad (eventuellt).

 3. Profilbild för Bodil Z

  Jag vill absolut inte uttala mig om något tekniskt – det vore enbart löjligt – men visst skulle det vara trevligt om du sa lite fler saker här.

 4. Profilbild för Thorvald
  Thorvald

  Bodil: Det var vänligt sagt. Jag ska se om jag kan tvinga mig till att skriva något inlägg i kväll.

error: Content is protected !!