Ett hett spår

Många har undrat över vem som döljer sig bakom bloggaliaset Embryo. Tidigare idag snubblade jag över en ledtråd till hans identitet. Så här gick det till. Jag skulle för första gången ”ringa” ett Skype-samtal. Men innan jag ens hunnit registrera mig som användare ringde det hos mig. Jag förstår inte hur det gick till, om det var någon bugg i Skype-programvaran eller om uppringaren hade gjort något fel.

Jag svarade, men det måste ha varit något fel på min mikrofon för de två andra telefonörerna hörde mig inte. Min första reaktion var att bryta förbindelsen, men så hörde jag att jag uppenbarligen hade råka halka in i ett samtal mellan Embryo och hans farfar. Jag skäms visserligen lite, men om jag inte fortsatt lyssna hade jag inte kunnat sprida det länge efterlängtade ljuset över Embryos identitet. Så här utspelade sig samtalet:

Embryo (E): hej farfarran nikke hur har du det det undrar jag nu yo

Farfar (NL): Mossa, mossa på däj lella Embryo. Jo, tackrar som frågrar, jag satt just här i stora salen och tittade på trellevisionen. Det är ett program om kattrer på Discovery. De är värkeligen markvädit vilka stora kattrer det finns. Tur att vi inte har såna här i Storskogen, då skulle man vara närvrös när man gick ut för att plocka stensöta till hallonbladsteet. Fast nu pratar jag på om mitt… Hur är det med däj ejänteligen, lella Embryo?

E: nu är det verckligen mörckt nej dte är inte lustigt det säger jag nu stormogullen har grälrat på mej igen

NL: Är det fabbror John som du kallrar för Stormogulen, Embryo?

E: det vill jag inte säja då kommer han att grälra ännu mer han har rednan gjort så att jag slutrat bloggra en gång han sa att jag stavrar som en kanelbulle ingen förstör vad jag skriver sa han

NL: Du kan brerättra allting för farfar Nicke, lella Embryo. Men fröralldrel, du brehöver inte säja nått. Ja kan brerättra lite grann om fabbror John för dej. Han har alltid varit envis som en rö gris. Redan när han var liten va han mycket ducktrigare än alla andra.

E: hurdå kunde han skrivra mykcet bättre änn allra andra redan då va det verckeligen så ville han bestämmra ditten också datten det frågar jag nu

NL: Nä, det hadde mera med munsik att göra. När din pappa och alla harpaltrarna och nallrarna och skatrerna pogodansrade till Traste och Superstararna då ryckte John ut sladden till förstärkraren och sa att dom va omunsikaliska och munsiken inte hade nån mellrodi. Han sa att dom skulle lyssna på Gäss istället för dom spelade fantastiska mellrodier på sitt eleko.., elktor.., elektroroniska prossitiv. Å så la han på sin skiva iställret. Ja, han va verkanden jobbig.

E: men blev inte farran och hnas pollare argja det undrar jag nu

NL: Nä, det blev dom inte. För dom visste att efter jundefär två minutrer så började rävrarna yla. Dom kunde inte rå för det, när dom hörde dom höga tonrerna från prossitivet var dom tvungna att yla. Då blev fabbror John lika arg varje gång och skrek att det var bortkastat att spela Gäss för omunsikaliska idioter och att det var sista gången han gjodde det. Sen sprang han in i bärget och smällde igen stora porten så att det dånade i hela Storskogen. Sen kunde dom lyssna på Traste igen.

E: egjenteligen är det ignen idé disskutrera med han han fattrar ändå inte att dom som itne är licka ducktiga som han kan skrivra offenteligt menrar du farfarran det frågar jag nu

NL: Jag har allt sett att du har försökt, lella Embryo. Och fröralldrel, man ska aldrig ge upp men jag tror nog att det är bortkastat att diskrutera med fabbror John. Gräla på honom är inte heller nån idé, han skäller bara trillbraksens.

E: det är bäst att igonrera alla värdlens stormoguller säjer jag nu yo dom nöttrerna

NL: Det är antragligen det jag försökt säja däj, Embryo, fast nu nu fundrerade du ut det själv istrället. Men nu får vi sluta, det börjar bli mörkt och jag måste tända några lysmaskar. Det är så vilsamt att sitta här i ljuset från lysmaskarna och lyssna på novemberstormen utanför. Var försicktig om däj i höstrusket, ta på däj ordentligt med klädrer när du går ut, Embryo.

E: jag lovrar farfarran may the force be with you… yo

NL: Mossågrankott, lella Embryo

10 svar till ”Ett hett spår”

 1. Profilbild för RS

  Hoppsan, då ska vi bara lista ut vem farbror John är – så är gåtan snart löst.
  Hmm, eller så är det Förvetet som är Embryo.

 2. Profilbild för John E Thelin

  Hur kan jag ha fått honom att sluta blogga en gång förut när jag varken sett eller läst hans hjärnsläpp förrän efter att han slutade och en massa bloggare tjötade om det?

  Kul vore ju om jag hade nån sorts prekognitiv telepatisk antiidiotkraft, men den skulle jag då hellre lägga på större fiskar.

 3. Profilbild för John E Thelin

  Det handlar inte om *duktighet*. Skulle jag jaga oduktiga bloggar skulle det inte finnas tid till nåt annat.

  Det handlar om attityd: att det är fult att kunna, att bry sig, att orka. Apati är häftigt och lite farligt. Vem fan pallar att skriva såatt folk hajar, dret är ju bara för sckuares, frör mesar å teuntar

  Om nån spottar mig i ansiktet – och jag tycker att det är en förolämpning att spy ur sig sån valhänt nonchalans i mina kommentarer – då har jag fan rätt att kalla dem idioter.

  Och att sen komma igen och igen, med den ena harangen mer oläslig än den andra, det är ett djävla oskick.

  Jag trodde lite mer om dig, Thorvald. Synd. Tack och hej.

 4. Profilbild för embryo

  nummer ett

  yo förvetet
  embryos farrefarr är i himmlelen så det var ett long distance call det där verkeligen

  den där embryo pratrar så myckret i sömnen det säjer jag nu yo

  nummer två
  yo john e thelin
  jag vet inte men flundera på om det kan vara så att man iblannd måsste läsra djupare än man orckar

  att skriva sej fri är inte farligt det är sjönt

  fasst den störrsta friheten är tystnaden

  nummer tre
  stormugullen har inget ansickte bara en stor dundrande röst som brakrar omkring sej

  ingngen vet vem stormogullen är men mångna tror på honom

  nummrer fyra
  att veta är iblannd större än att tro men jag vet inte jag bara tror det

  nummrer fem
  varning för som som säjer sej tänka rätt det kan bli fel det säjer jag nu yo

 5. Profilbild för Bengt O.

  Briljant Thorvald, briljant kommentar embryo!

  Jag tycker annars vi skall sluta forska efter embryos identitet. Det kan vara en dyslexisk skolelev, det kan vara en förträngd byråchef i Stängselnämnden, det kan vara Horace Engdahl eller Thomas Tranströmer, det kan vara John Eje som slummar. Men i mystiken ligger halva upplevelsen.

 6. Profilbild för Agnes

  Lysande!

  Men det var värst vilken massa ömma tår det tydligen trampats på här. Och där.

 7. Profilbild för John E Thelin

  Ja, om nån bajsar i min port, så blir det ju jätteskojigt just för att jag inte vet vem det är.

  Skitsamma, ni får behålla Embryo , Linda Skugge och de andra. Jag lägger ned. God natt och grattis.

 8. Profilbild för embryo

  käre john

  du har ju tydligren läst mina inlägg som minareter där man strår också roprar ut sakrer som bara den begriper som förstår arabisckan

  problemet är att språkret är en väldigt stor gryta okcså internet är en väldigt stor grytra

  om du tror att jag skrivrer bloggrar för att reta gallan ur sådnana som dej

  vilcka är dom det undrar jag nu

  så är det ju vad du tror

  också tro kan man alltid gjöra

  jag är väldeligt lessen för din skull att du är en argj typ det lönrar sej så lite livet är för kort för svårt för omständeligt för fyllt av sisyfosdagrar för snöigt okcså för blåsigt för myckret novembrer

  var glad det säjer jag nu

  är ord kärlek ellrer ammnunition eller både ock det undrar jag nu

  ellrer är dom bara ord digilitala spöken i intrenetröken

  men jag har inte hjort någrot i din port som jag inte skullre gjöra i min egen ellrer hos självaste kungnen ellrer stormogullen ellrer till också med hos mahatatatama gandhi superhjelten frammeför stridsvagnarna

  peace

  det säjer jag nu

  yo

 9. Profilbild för Maja Maka
  Maja Maka

  …det har ar for underbart..
  jag kampar for min ratt att skriva utan prickar. Eller bara pricka in prickarna da:r jag vill ha dom. Dem. Fo:r man far gora precis som man vill och ha:nger tillrackligt manga pa sa….
  spraket a:ndras hela tiden…a:lskar det.
  Mossa*grankott….vad harligt.

  heja Embryo, heja alla oss som undrar vem hon eller han ar. Jag haller pa att lara mig svenska och lar mig lika mycket av er allihopa..men mest Embryo for han leker.

  Tack for ett gott skratt Thorvald…
  puss

 10. Profilbild för Thorvald

  Till de läsare som uttryckt sin uppskattning av mitt inlägg (här och i andra sammanhang) säger jag – Tack!

  Jag funderade under lång tid på hur jag skulle lyfta fram det språkliga släktskapet mellan embryo och Nicke Lilltroll. Så småningom växte tanken fram på ett samtal mellan embryo och Nicke. När jag upptäckte JET:s aversion mot embryo föll alla bitar på plats och resultatet blev detta inlägg. Syftet var alltså att visa på släktskapet mellan embryo och Nicke, möjligen också att retas lite med JET vars reaktion på embryos skriverier jag fann en smula överdriven.

  Till JET kan jag inget säga som inte gör ont värre, så därför låter jag bli.

error: Content is protected !!