Trösta Österrike

Det är synd om Österrike. Landets ensamma och tappra kamp för att skriva in ”privilegierat partnerskap” som alternativ till fullt medlemskap för Turkiet i EU:s förhandlingsmandat visade sig lönlös.

För att österrikarna inte ska gräma sig över sitt nederlag och göra livet surt för övriga EU-länder under sitt kommande ordförandeskap behöver de snabbt plåster på såren. Jag tycker därför att det vore på sin plats med en utfästelse till Österrike:

Om förhandlingarna slutar med ett fullt medlemsskap för Turkiet och Österrike inte är nöjt med detta så kommer Österrike att beviljas utträde ur EU med omedelbar verkan!

5 svar till ”Trösta Österrike”

 1. Profilbild för J.Reb7

  Ja,det är bra om Österrike slipper EU,
  men det vore bra om vi oxå slapp,
  vi har redan för många muslimer.

 2. Profilbild för Thorvald

  J.Reb7: Själv tycker jag att det är två sorter vi har för många av:
  1. de som inte förstår ironi
  2. stugsittare som är rädda för allt som de inte känner till

 3. Profilbild för Bengt O.

  Som du möjligen sett på Nix versteh’n fick det främlingsfientliga FPÖ en aktningsvärd framgång vid regionvalet i Wien igår. Det kommer med all sannolikhet att leda till att de två stora partierna, socialdemokrater och konservativa, under det kommande årets valkamp komer att överbjuda varandra i Turkietfientliga paroller och förslag. Valstrategerna tänker sig väl att det är enda sättet att öka sin röstandel bland missnöjesväljarna. Det är också detta som ligger bakom det pinsamma uppträdandet i ministerrådet. Men det lär inte hjälpa – väljarna vill ha den äkta varan. (Off topic: detsamma gäller Sverige – både allians och regering kommer att försöka lägga sig så nära junilistan som möjligt med EU-negativa utspel. Det lär inte heller hjälpa.)

 4. Profilbild för Thorvald

  Bengt: Självklart har jag läst både Nix versteh’n och If you can’t beat them, join them.

  Intressanta och tankeväckande inlägg, som vanligt.

 5. Profilbild för Monjia

  För många muslimer??? Hur vet du hur många det finns? Hur många kristna finns det? Katoliker? Judar? Annat löst folk?
  Lite djupkoll: Alla turkar är inte muslimer, alla muslimer är inte religiösa, alla religiösa är inte fanatiker, alla fanatiker är inte dumma i huvudet, alla som är dumma i huvudet gillar inte turkar, etc, etc, etc.

error: Content is protected !!