Framstegens tid

På en skolresa 1965 eller 1966 lade jag halva reskassan (5 kronor) på att köpa en länge efterlängtad kamera. Det var en japansk rolleiflex/rolleicord-imitation. Med den kunde man ta sådana här bilder:

Fotot är taget på Blomstergården i Eringsboda senare under sommaren (Det är faktiskt sant, på 60-talet åkte man långväga för att besöka den sortens attraktioner).

Nuförtiden betalar vuxna människor mycket mer för att kunna ta liknande bilder med sin mobiltelefon:

Med detta exempel vill jag naturligtvis inte driva gäck med Agnes. I själva verket är det här inlägget inget annat än en ursäkt för att få länka till den – just nu – i särklass bästa bloggen på svenska.

Ett svar till ”Framstegens tid”

  1. Profilbild för agnes.of.the.islands

    Där tänkte jag nästan bli sårad, men du tog ju kurvan ganska bra. (Hade själv lite känslan av att blombilder kanske är ointressant, men så tänkte jag, äsch, som kvinna har jag rätt att posta blombilder, så det så.)

    Tack för dina vänliga ord. Det värmer.

error: Content is protected !!