Jag ville jag vore…

… en individualistisk och självständigt tänkande nyliberal bloggare ocn inte en förgrämd och bitter ironiker.

Då skulle jag kunna skriva inlägg i den här stilen:

Globaljuggler uppmärksammar idag vad HAX skrivit i en kommentar till Johan Norbergs strålande inlägg om Ayn Rands senare produktion, inspirerat av Glenn Reynolds’ insiktsfulla post om objektivismens betydelse för Bushadministrationens hållning i abortfrågan. Precis som Dick Erixon anser jag att Johnny Munkhammars inlägg tydligt visar hur platta skatter är en viktig parameter i sammanhanget.

Då skulle mina kommentarer fyllas med uppmuntrande tillrop som:

Håller oreserverat med, se mitt inlägg i frågan!
Alicio

Right on the spot!
Norton

Kanske skulle någon läsare ifrågasätta vad jag eller kommen-tatorerna skrivit:

Jag har läst alla inläggen och förstår inte riktigt, kan någon förklara? Varför skriver förresten så många under pseudonym?
Nicke Nyfiken

Då skulle våra vånner komma till vår hjålp med mogna och intellektuellt högtstående kommentarer som:

F*cking idiotarian!
Xipe

Nicke: Sluta genast, att ifrågasätta min rätt att blogga under ’Nom de Plume’ är integritetskränkande, förtal, uthängning, brott mot PUL, trakasseri, hot och ofredande!!!
Alicio

Nicke är ett troll!
Dibbuk

Tio minuter senare skulle föregående kommentar följas av ett inlägg med rubriken ”Ständigt dessa moonbats” på Dibbuks egen blogg.

Nog skulle det vara fantastiskt.

Friskrivning: Precis allt i ovanstående inlägg är fiktivt. Mig veterligen har Glenn Reynolds, Johan Norberg och övriga omnämnda bloggare inte skrivit några inlägg i ovanstående frågor. Replikskiftet i kommentarerna är påhittat och naturligtvis helt och hållet verklighetsfrämmande. Alla nyliberaler håller debatten på en hög nivå och använder aldrig okvädningsord eller omotiverade tillmälen.

9 svar till ”Jag ville jag vore…”

 1. Profilbild för Alicio
  Alicio

  He, he, he 🙂

  Kan bara tillägga att det i mina stalkers fall handlade om mycket mer än att bara ”ifrågasätta”.

  Men jag förstår vitsen.

 2. Profilbild för Alicio
  Alicio

  ”Då skulle mina kommentarer fyllas”

  Där. Nu fick du en kommentar till! 🙂

 3. Profilbild för Anders

  Tycker inte Du skall vara purken, bara för att vi dödsmördarliberaler har en massa kompisar att länka till… =)

 4. Profilbild för Jinge

  Jag tycker att det var en kul bloggning. Och att ”Alicio” himself kommenterar visar ju bara att det är rätt.. 🙂

  Edited By Siteowner

 5. Profilbild för Bulten i Bo

  Kul bloggning, absolut. Tråkigt bara att politbyrån gick ut med ett dekret att alla vi kollektivister som driver bloggar är ålagda att tipsa om detta inlägg.

 6. Profilbild för Thorvald

  Efter moget övervägande har jag redigerat Jinges kommentar här ovan. Det bär emot att göra ingrepp i någon annans text, men i det här fallet gör jag vad jag hoppas är ett undantag.

  Jinge nämnde Alicios riktiga efternamn. Alicio har har hört av sig och bett mig respektera att han inte är en offentlig person. Man kan tycka vad man vill om bloggare som skriver under pseudonym, men att uttrycka sina åsikter anonymt är en demokratisk rättighet. Åtminstone så länge man håller sig inom lagens ramar och det gör Alicio såvitt jag kan bedöma. Jag har därför satt in hans ”nom de plume” i Jinges kommentar.

  Såväl Jinge som Alicio är fortsatt välkomna att kommentera mina inlägg men ombeds att föra sitt sandlådekrig på annan plats.

 7. Profilbild för Thorvald

  Alicio, Jinge och Bulten: Tack.

  Anders: Jag är inte purken, jag odlar mitt utanförskap högst medvetet. Jag har svårt för alla former av kotterier. Min text är ett försök att driva lite med konformismen och inkröktheten hos dem som gärna vill framstå som individualismens banerförare.

 8. Profilbild för Anders

  -> Thorvald

  Min smiley var i all enkelhet tänkt att signalera att jag inte är mer purken än Du… För Ditt inlägg är kul =)

 9. Profilbild för Louise

  Skrattar gott och igenkännande!

  Tyvärr så blir nog ryggkliandet lite väl ibland, och även sandlådetramset något som följer på köpet.

error: Content is protected !!