Fernando bloggar

Välkommen till min purfärska blogg!

Jag heter Fernando och är 32 2/3 år. På denna sida kommer jag att kommentera samhällsfenomen i svensk och internationell politik, i media och i frågor som berör mig på olika sätt och vis, men som jag tror kan intressera dig också.

På det politiska planet definierar jag mig själv som sakligt liberal. Det finns fler sakliga skribenter. Dick Erixon är saklig, Johan Norberg är saklig, PJ Anders Linder är alltid saklig. Faktiskt så är alla som tycker som jag sakliga. Men ingen är lika saklig som jag, för jag tycker ju allra mest som jag. Det skulle i så fall vara Per Ahlmark, vid närmare eftertanke tycker han faktiskt lite mer som jag än vad jag gör själv. Alla andra är osakliga.

Den närmaste tiden kommer du att på min blogg kunna läsa sakliga inlägg om urinlukten i Yassir Arafats bunker, Israels neutralisering av palestinska terrorister, Arafats miljarder och hans sexualvanor. Ni kan också förvänta er en oerhört saklig granskning av PLO-kramande hos TT, DN, SVT m.fl svenska media.

Jag kommer också att genomföra regelbundna omröstningar i angelägna ämnen bland mina läsare. Här nedan följer den första.

Anser du att de som inte delar mina åsikter ska:
a) sluta att vara osakliga
b) fortsätta att vara osakliga
c) vet ej

Friskrivning: Alla eventuella likheter med nägon verklig bloggare, nu eller tidigare aktiv, är helt och hållet oavsiktliga och beror uteslutande på slumpen.

11 svar till ”Fernando bloggar”

 1. Profilbild för gudmundson

  Elakt – men jag gillar ju elakheter, så…

 2. Profilbild för Alicio
  Alicio

  Bra imitation och rätt skoj faktiskt.

  Satir skall väl uppfattas som ett tecken på uppskattning. Tack!

 3. Profilbild för Alicio
  Alicio

  Intressant kommentar här:

  http://www.moonhouse.se/posts/561

  Glöm inte din egen presentation förresten. Den är rätt puttrig den också:

  ”Förvetet är min, Thorvald Freiholtz, webblogg. Att det var en webblogg visste jag inte våren 2001 när jag började fundera på att publicera mina tankar i aktuella (och tidlösa) frågor på webben […]

  Min ambition med förvetet är att vara personlig, men inte privat. Jag tror visserligen att jag i mina ljusa stunder kan tänka en och annan tanke som kan vara av intresse för mina medmänniskor. Men jag är inte egenkär nog att tro att mina förkylningar, bakfyllor, kontroverser med arbetskamrater, familjerelationer osv har ett allmänintresse […]

  Förvetets symbol, den pekande handen, är också vald med omsorg. Är det besserwisserns mästrande pekfinger eller är det ett finger som sträcks ut för att känna av vilka ’vindar i samtiden’ som är värda att kommentera? Döm själv.”

  Hmm. Svårt att säga…

  Apropå öppenhet för andra åsikter: Vem kan glömma när du jämförde mig och Dick Erixon med kommunistförsvarare för att (du ansåg) att vi inte hatade Bush lika mycket som du? Vi var ”enögda” till skillnad från dig.

  Kul att du fortfarande tycker att det är intressant att pennfajtas, så här några månader senare.

 4. Profilbild för Chadie

  Hörrö du Fernando, vad säger Thorvald när du skriver så där?

 5. Profilbild för Alicio

  Ja du Chadie, ingen aning. Den som väntar på något gott…

  Kul också att han pådyvlar mig åsikter som figurerade i en artikel i The Daily Telegraph (besöket i Arafats högkvarter). Men varför låta hans läsare få sammanhanget när det blir roligare att klippa och klistra?

 6. Profilbild för Thorvald

  Gudmundsson: Jag försöker efter blygsam förmåga…

  Alicio: Jag tycker din blogg numera, efter att du vidgat ämnesvalet, är riktigt läsvärd. Jag skulle inte spilla tid och energi på ett satirförsök om jag inte tyckte det. Det betyder dock inte att jag gillar särskilt mycket av det man kan läsa i den.

  Jag hatar inte Bush, jag tror inte ens att han är så korkad som han framställs som av många på vänsterkanten. Däremot tror jag att hans Irakpolitik är totalt kontraproduktiv. Det jag reagerade mot var Erixons dyrkan av Bush och din devota inställning till Sharons/Likuds politik. Det var er inställning till föremålen för er tillbedjan, t.ex oförmågan att se några som helst brister hos dem, som påminde mig om sekteristerna längst ut till vänster på den politiska skalan. Det handlade om ”mindset”, inte om likheter i den politiska övertygelsen.

  Jag har inte pådyvlat dig några åsikter, jag har refererat vad man har kunnat läsa i din blogg. Selektivt och vinklat, det medges, men det var ju själva poängen med inlägget.

  Chadie: Den som sig i leken ger…

 7. Profilbild för Alicio

  OK. Du lyckades i alla fall i satiren 🙂

 8. Profilbild för Annica Tiger

  Sedan måste du ju in och peta på andras texter och mena på att de ska ändra för A T T D U H A R R Ä T T och ingen annan. Glöm inte det.

  Annica

 9. Profilbild för Thorvald

  Vem? Jag?

 10. Profilbild för Annica Tiger

  Fernando!

  🙂

  Annica

 11. Profilbild för Alicio

  Annica,

  Jag antar att det är jag som avses igen. När har jag gjort det?

  Förresten, du har inte svarat på min fråga bland kommentarerna i den här tråden ännu… 🙂

error: Content is protected !!