Madrid (igen)

I Madrid var det varmt veckan efter midsommar, mellan 37 och 41 grader i skuggan. Det centralt placerade torget gjorde verkligen skäl för namnet (tyvärr går värmedallret inte fram på bilden). Trots, eller kanske tack vare, värmen ägnade vi oss åt en hel del kulturturism.

Vi besökte bl.a. Prado och Thyssen-Bornemisza, tyvärr hann vi inte med Reina Sofia. I Palacio de Velázquez i den stora, vackra parken El Retiro hade dock Reina Sofia en separatutställning med Julian Schnabel. Det är kanske för mycket att kalla honom epigon, men jag är inte särskilt imponerad av Schnabels originalitet. Andra har gjort liknande verk betydligt bättre.

Stick och brinn j—a papparazzo!!! Att man inte ens kan få ta ett dopp i lugn och ro i den här parken.” Det, eller något liknande, tror jag att duvan på bilden tänker.

Klicka på bilderna för att se större versioner av dem.

Innan vi åkte hem fick vi också tillfälle att för en kort stund frottera oss med det yppersta av den spanska societeten. Ägarna till stuteriet där dottern arbetat i ett halvår märker sina hästar så här.

Ett svar till ”Madrid (igen)”

  1. Profilbild för Desirée

    Fina bilder.

error: Content is protected !!