Min mening

Hos Monika på Mitt Aktuellt hittade jag denna idé:

1. Ryck närmaste bok i din omgivning
2. Öppna sidan 23 i boken
3. Leta upp femte meningen på den sidan
4. Posta meningen i din blogg tillsammans med dessa instruktioner
5. Lägg gärna till bokens titel och författaren

När jag först läste instruktionen befann jag mig i arbetsrummet där jag bara har facklitteratur och gammal kurslitteratur. Resultatet blev därefter:

Den strukturella förändringen har att göra både med informations-teknikens explosionsartade utveckling (datorer, massmedia, kommunikation etc) och med den sysselsättningsmässiga ökningen av informationsarbetet.

Ur Strategiskt Ledarskap i Lärsamhället av Rohlin, Skärvad & Nilsson från 1994.

Inte särskilt kul, så jag gjorde ett försök bland skönlitteratur och populärvetenskap (hustrun fick, utan att veta vad saken gällde, bidra med två slumpvisa tal – 7 (hylla) och 20 (20:e boken från vänster). Den här gången blev det ett intetsägande citat från en fantastisk bok:

Hans mors ansikte hade antagit båtkarlen Tais vreda uttryck.”

Från Salman Rushdies genombrottsroman Midnattsbarnen från 1981 (på svenska 1983).

One thought on “Min mening

Comments are closed.