Min mening

Hos Monika på Mitt Aktuellt hittade jag denna idé:

1. Ryck närmaste bok i din omgivning
2. Öppna sidan 23 i boken
3. Leta upp femte meningen på den sidan
4. Posta meningen i din blogg tillsammans med dessa instruktioner
5. Lägg gärna till bokens titel och författaren

När jag först läste instruktionen befann jag mig i arbetsrummet där jag bara har facklitteratur och gammal kurslitteratur. Resultatet blev därefter:

Den strukturella förändringen har att göra både med informations-teknikens explosionsartade utveckling (datorer, massmedia, kommunikation etc) och med den sysselsättningsmässiga ökningen av informationsarbetet.

Ur Strategiskt Ledarskap i Lärsamhället av Rohlin, Skärvad & Nilsson från 1994.

Inte särskilt kul, så jag gjorde ett försök bland skönlitteratur och populärvetenskap (hustrun fick, utan att veta vad saken gällde, bidra med två slumpvisa tal – 7 (hylla) och 20 (20:e boken från vänster). Den här gången blev det ett intetsägande citat från en fantastisk bok:

Hans mors ansikte hade antagit båtkarlen Tais vreda uttryck.”

Från Salman Rushdies genombrottsroman Midnattsbarnen från 1981 (på svenska 1983).

Ett svar till ”Min mening”

  1. Profilbild för Jonas

    Jag har sett varianten – till exempel hos Language Log ( http://www.languagehat.com/archives/001282.php ) att man ska ta fem olika böcker och sätta ihop dessa 23-5-meningar till ett stycke – och se vad det blir.

error: Content is protected !!