Nygammal kult

Mina eventuella läsare har knappast missat att jag är mycket kritisk till sjukvården i Västra Götalandsregionen, i synnerhet den s.k. beställar/utförarorganisationen som jag senast uppmärksammade för några veckor sedan.

Jag har en längre tid haft en irriterande känsla av att jag i ett annat sammanhang stött på något som starkt liknade de offentliga beställar/utförarorganisationerna.

Häromdagen kom jag på vad det var.

2 svar till ”Nygammal kult”

  1. Profilbild för Jonas

    ”shallow emulation practises” (från wikipediaartikeln som Thorvald länkar till). Vilket underbart och användbart uttryck.

  2. Profilbild för Monjia

    Men kärnan var väl ändå att man håller på med en massa saker och utför ritualer som man egentligen inte begriper sig på eller fattar varför de görs? Och det är väl huvudet på spiken beträffande beställar-kulten. ”Mycket väsen för ingenting” och ”tomma tunnor skramlar mest” är andra uttryck som jag tycker passar in på konstruktionen.

error: Content is protected !!