En ljus dag

Erik länkade i förrgår till Israels utrikesdepartement som lagt ut en video från den senaste självmordsattacken i Jerusalem på sin hemsida. Igår sprängde israeliska trupper självmordsbombarens familjs hem. Jag besökte naturligtvis israeliska UD:s hemsida för att se om där möjligtvis fanns någon video från denna svarssprängning. Det gjorde det inte.

Det är märkligt att israeliska UD inte mer uppmärksammar denna politik som varit så framgångsrik när det gäller att bekämpa terrorism och att bygga broar mellan det israeliska och det palestinska folket. Det är ett tydligt tecken på antisemitism hos Norska Nobelkommittén att Ariel Sharon inte fått Nobels fredspris för denna fredsinsats.

2 svar till ”En ljus dag”

  1. Profilbild för Bengt O.

    Nåja, det kanske kommer. Shmon Peres och Arafat har ju fått priset liksom Kissinger (!!!!) och Le Duc Tho, alla berömda fredsstiftare.

    F.ö. tog jag nyss fram en bok av Herbert Tingsten (gammal tidningsgubbe från förra århundradet)för att kolla en sak. Jag råkade då av en slump se vad han skrev 1971 om hur debatten gick i Sverige om konflikten mellan Israel och ”araberna” som det hette då. Inte mycket har förändrats sedan dess.

  2. Profilbild för Bengt O.

    Ser just att Bush och Blair nominerats till 2004 års pris.

error: Content is protected !!