Ingen riktig svensk

Monjia skriver att alla med minst en utlandsfödd förälder räknas som invandrare i Sverige. Där har hon delvis fel. Den politiskt korrekta termen – säkerligen uttänkt av en välmenande socionom – är ”andra generationens invandrare”.

Benämningen andra generationens invandrare indikerar att det också finns invandrare av tredje generationen o.sv. Är de riktigt svenska? Är jag, som är sjätte generationens invandrare, en riktig svensk? Var går gränsen?

4 svar till ”Ingen riktig svensk”

 1. Profilbild för Bengt O.

  Ja, Thorvald, visserligen är Du inte heller någon riktig svensk (Du är inte tillräckligt gullig) men jag får väl ändå tro Dig när Du säger att det heter ”andra generationens invandrare.” Jag trodde annars att det var ”personer med utländsk bakgrund.” Dit hör hela min familj, hustru, barn, barnbarn osv. Själv skulle jag vara tredje generationens invandrare enligt detta sätt att räkna även om jag är utvandrare sedan 30 år.

  Ja det är ingen ordning nu för tiden men så är det ju också som det är. Eller?

 2. Profilbild för Thorvald

  Jag är glad så länge den officiella klassificeringen inte är halv-, fjärdedels- och åttondelsinvandrare. Ibland känns det som steget till en sådan ordning inte är så stort när man kan benämna människor som ”andra generationens invandrare”.

 3. Profilbild för Monjia

  Ja, det är ju det jag säger – INVANDRARE! Vad spelar det för roll om det är andra, tredje eller sjunde generationen? Invandrare är vi lik förbaskat!

 4. Profilbild för Thorvald

  ”Blott barbariet var en gång fosterländskt”

error: Content is protected !!