Hurra, hurra!!!

Idag är det en glädjens dag! En tvättäkta stalinist i ledningen för vänsterpartiet. Snudd på det bästa som skulle kunna hända inom svensk politik!

4 svar till ”Hurra, hurra!!!”

 1. Profilbild för Bengt O.

  Ja, Thorvald – man vet ju aldrig var man har Dig. Du har antingen glömt att sätta ut ironitaggarna eller också menar du allvar. Faktum är emellertid (ej ironi obs) att jag hade tänkt skriva ungefär detsamma och på alldeles fullt allvar. Äntligen skulle väl konturerna klarna och v(pk) framstå som den odemokratiska och stalinistiska relikt det är, om Ohly blir ledare. Men så läser jag i Aftonbladet i dag hur två profeter i statskunskap säger ungefär: ”äsch det betyder ingenting”, ”det blir ingen skillnad”, ”det kommer inte att påverka regeringssamarbetet”. Så GP skall alltså gå ut i Europa stödd av ett parti med en kommunist som ledare! Och samma parti har ett antal politruker utplacerade i de viktigaste departementen.

 2. Profilbild för Thorvald

  Bengt:

  1. Det är skönt att höra att jag inte är helt förutsägbar.

  2. Ironitaggar är för veklingar.

  3. Vi tänker i samma banor, men förmodligen med olika motiv. Jag vill ha ett paradigmskifte i svensk politik från en ”välfärdsstat” (dvs ett högskattesamhälle där alla tjänster inom vård-skola-omsorg-fritid-kultur-o.s.v. produceras av offentliganställda) till välfärdssamhälle där målen, inte medlen står i centrum. Min förhoppning är att med Lars Ohly i spetsen för skulle socialdemokraterna tvingas att återigen börja ”skaka lössen ur den röda fanan”. Det skulle minska regeringsunderlaget, vilket skulle leda till ett regimskifte eller att s blev tvungna att bilda nya allianser.

 3. Profilbild för Bengt O.

  Jo, i vart fall de två sista meningarna i Din kommentar ställer jag helt upp på.

 4. Profilbild för Thorvald

  4. De s.k. profeterna tror jag inte mycket på. Jag är optimist vad beträffar möjligheterna att avslöja v:s sanna natur. I mina svaga stunder måste jag dock erkänna att mitt scenario i pkt 3 förmodligen är en önskedröm. S främsta mål är, enligt min uppfattning, inte att bygga vidare och utveckla välfärden i Sverige. Målet är istället regeringsmakten som sådan. Det gör att man förmodligen kan acceptera att regera med i stort sett vem som helst.

  Det viktigaste är att trygga maktinnehavet för den begränsade krets som utgör vårt nya frälse. Det har tagit tre till fyra generationer att etablera denna nya överklass där makten ärvs från generation till generation.

  Det är över tjugo år sedan jag kompletterade sentensen ”Revolutionen äter sina barn” med ”och revisionismen äter sina barnbarn”.

  Men nu får det vara färdiggnällt för ikväll.

  P.S. Kommentarerna är begränsade till 1000 tecken så jag var tvungen att dela upp min kverulans på två kommentarer.

error: Content is protected !!