Välvillig oförmåga

Den svenska integrationspolitikens misslyckande är ett utslag av den missriktade välviljans oförmåga att se sambandet mellan helheten och individerna. Problemet är att man gjort socialpolitik av integrationen i stället för arbetsmarknadspolitik. Resultatet blir att invandrarna blir en sorts passiva mottagare av välfärd och åtgärder i stället för själv-ständiga individer med lika möjligheter att ta sig in på arbetsmarknad och därigenom ett större socialt liv i det nya landet.”

De raderna önskar jag att jag hade skrivit. Björn Sandmark gjorde det istället.

2 svar till ”Välvillig oförmåga”

 1. Profilbild för Monjia Manai Sonnius

  Ja, det har jag tjatat om i hur många år som helst. Stackars-dom- mentaliteten undergräver mottagarnas människovärde.
  Dessutom är jag extra sur över att bli diskriminerad för att jag var dum nog att förälska mig i en utlänning och gifta mig. För inte ska man tro att man får leva ihop med vem som heslt – inte i Sverige i alla fall. Man får nådigt be, bli grundligt utfrågad och tvingas leva åtskilda minst ett år, och sen kanske, kanske får man bo tillsammans i Paradiset Sverige.

 2. Profilbild för Thorvald

  Monjia: Gratulerar å ena sidan, beklagar å den andra.

  Borde inte du börja blogga? Kanske en blogg med islamiska förtecken. Nu när islamofobin växer i Sverige, kunde din röst bidra till att nyansera bilden.

  Den svenska bloggsfären har inte så många icke-bloggande läsare ännu, men som systemdynamiskt bevandrad vet ju också du hur nya tekniker, media etc kan ta rejäl fart efter en trög inledning. Det är iaf vad jag hoppas på.

error: Content is protected !!