Fredagsfyran

Ett sent svar på veckans fredagsfyra:

1. När började du blogga?

Det beror på hur man räknar. Den första posten i förvetet är daterad 2002-10-29. Då hade jag lagt upp första versionen av webbloggen på servern. I ett par månader experimenterade jag med layout och typsnitt och kände mig för om bloggkonceptet passade mig, under tiden producerade jag ett antal inlägg. Om jag minns rätt så registrerade jag förvetetSvenskt webbloggindex 2003-01-07 och gjorde därmed mina skriverier publika. Till min stora glädje uppmärksammade Bengt O. Karlsson förvetet i sin dåvarande blogg I dåligt sällskap efter bara några dagar. Så jag började blogga antingen 2002-10-29 eller 2003-01-07.

2. Varför började du blogga?

I flera år innan jag började blogga hade jag funderat på att publicera mina tankar i ”aktuella och tidlösa ämnen” på nätet, jag hade till och med beslutat att siten skulle heta förvetet. Under en längre tid hindrade min arbetssituation mig från att förverkliga min idé. Sensommaren 2002 började jag emellertid lära mig HTML och en del annat för att kunna bygga en webbplats åt Flajt. Via den utmärkta siten underkonstruktion.nu hamnade jag hos Jonas med På kornet/Blind Höna. Därifrån hittade jag till andra svenska bloggare, Svenskt webbloggindex och Blogger. På den vägen är det

Ett skäl till att börja blogga var att jag ville bekämpa en med åren tilltagande skrivkramp och slå av på mina krav på perfektionism i skrivandet.

Ett annat skäl var att jag i många fall ifrågasätter den rådande sanningen i media och hos den allmänna opinionen. Emellanåt har det visat sig att mitt ifrågasättande varit berättigat. Att blogga är för mig ett sätt att försöka nå längre än till den närmaste familje- och vänkretsen med mina dubier. Jag tror inte att jag kan förändra världen med förvetet, jag är nöjd om jag kan få mina eventuella läsare att tänka till en extra gång. Att jag ofta använder ironi är ett sätt att tvinga mina eventuella läsare att fundera ett varv till.

3. Har ditt bloggande inneburit några fördelar?

Ja, jag skriver snabbare och formulerar mig lättare idag än vad jag gjorde för ett år sedan. Jag har också hittat ett stort antal intressanta skribenter i bloggvärlden och har träffat många trevliga människor, både virtuellt och irl.

4. Har ditt bloggande inneburit några nackdelar?

Det skulle i så fall vara att jag får dåligt samvete när jag inte bloggat på några dagar.

Ett svar till ”Fredagsfyran”

  1. Profilbild för Julio Sueco

    Det brukar va 5 … Fyran är rätt bra sagt, jag oxså lider av det ibland och det du sa om att jag skriver snabbare och formulerar mig lättare idag än vad jag gjorde för ett år sedan stämmer ganska väl för mig fast jag har inte nått ett år som bloggare.

error: Content is protected !!