Oskyldigt drabbad

Det är synd om Lars Ramqvist. Han har som styrelseordförande inte haft någon som helst kontroll över Skandias skandalösa lägenhets-affärer, men får ändå en släng av sleven när skulden ska fördelas.

Uppdraget som styrelseordförande har dessutom varit en stor förlustaffär. Han har köpt Skandiaaktier till marknadspris för sitt styrelsearvode och värdet på dessa har minskat kraftigt. Det måste kännas bittert. Som styrelseordförande i Skandia har ju Ramqvist ingen skuld i den negativa utvecklingen för företaget, lika lite som han är medskyldig till krisen i Ericsson eller till Volvos misslyckade Scania-affär (klicka vidare på länk från 990806, långt ner på sidan).

2 svar till ”Oskyldigt drabbad”

  1. Profilbild för Bengt

    Thorvald – jag börjar bli uppriktigt bekymrad för Dig. Tror Du inte på marknadskrafterna längre? Det är som förre amerikanske finansministern sade: ”It’s the genius of capitalism. People get to make good decisions and bad decisions and they get to pay the consequences or enjoy the fruits of those decisions!”

    F.ö. är det alls inte så fint att bo på Strandvägen längre, det har blivit alldeles för multikulturellt som vi kunde läsa i Aftonbladet häromdagen. Så Ramqvists son visste nog vad han gjorde som flytade därifrån.

  2. Profilbild för Thorvald

    Bengt: Jag börjar bli uppriktigt bekymrad för oss båda. Nu börjar vi bli så subtila att de av våra eventuella läsare som inte är lika förhärdade ironiker som du och jag varken vet ut eller in.

error: Content is protected !!