Inte en extremitet

I den oändliga raden av Internet quizes är Which Science Fiction Writer Are You? en av de mer uthärdliga. Främst för att den är föredömligt kort, bara 11 frågor, men också på grund av ämnesvalet. Själv fick jag det här smickrande(?) resultatet:

This pessimistic Pole has spent a whole career telling ironic stories of futility and frustration. Yet he is also a master of wordplay so witty that it sparkles even when translated into English.”

Alla som är lite insatta i SF-litteratur vet vem som avses, övriga hittar en (slags) ledtråd i rubriken.

4 svar till ”Inte en extremitet”

 1. Profilbild för Jonas

  Jag är Kurt Vonnegut. Trodde nog att jag skulle bli Lem också… men Vonnegut är ju helt OK också!

  Frågan är vad man svarar på om man röstar på Al, George eller Ralph – ”none of the above”, eller ska man svara som om man hade varit medborgare i USA?

  Blir Gustav också Lem?

 2. Profilbild för Thorvald

  Gustav, om någon, borde ju bli det (Lem alltså).

 3. Profilbild för Bengt

  Jag vet ingenting om science fiction men tydligen är jag ”A quiet and underrated master of ”hard science” fiction who, among other things, foresaw integrated circuits back in the 1940s”. Precis vad jag alltid misstänkt.

  Förresten: Räknas Dante, Milton, Karin Boye och Harry Martinson till science fiction? Jag hade egentligen hoppats att hamna där.

 4. Profilbild för Bengt

  Ser just att jag blev samma som Håkan Kjellerstrand. I am so proud!!!

error: Content is protected !!