Kriminalrock

Idag var det dags för Kista tur och retur ännu en gång. Jag hade lite tid över men lyckades ändå sumpa en bloggarfika. Hoppas på bättre tur om två veckor.

Köpte När mörkret faller av Ian Rankin som lektyr under hemresan. Även om de emellanåt känns lite krystade gillar jag referenserna till ny och gammal rock i Rankins böcker. Det är till exempel kul att påminnas om vad Simple Minds hette innan namnbytet.

När mörkret faller är ungefär hundra gånger bättre än Exil av Denise Mina, en annan skotsk kriminalförfattare. Exil måste vara en av de tråkigaste böcker jag lyckats ta mig igenom.

2 svar till ”Kriminalrock”

  1. Profilbild för Jonas

    Vad hette de innan namnbytet?

  2. Profilbild för Thorvald

    Johnny And The Selfabusers.

    Som du förstår av namnet var de ett tvättäkta punkband. Jag hade A-sidan – Saints And Sinners – på deras enda singel på ett numera förkommet blandband. Som tur är finns den med på t.ex samlingen The Best Punk Album In The World… Ever!.

    Här hittar du lite mer info.

error: Content is protected !!