Förvetets öppna

I föregående inlägg utlyste jag en tävling exklusivt för Bengt. Han har emellertid lämnat walk over.

Tävlingen öppnas därför för alla hugade. Någon form av pris kommer att utgå till den som först lämnar ett rätt svar (i kommentarerna tiil detta inlägg). Frågan är alltså vilken 80-talsgrupp som inspirerade mig till meningen: ”Nina tolkar Jenny”?

För den som så önskar finns en ledtråd i kommentarerna till föregående inlägg.

13 svar till ”Förvetets öppna”

 1. Profilbild för malin

  Nina letar UFO??
  Var lite sugen att skriva det tidigare men regler är regler…

 2. Profilbild för Thorvald

  Självklart, Malin.

  Jag återkommer när jag funderat ut ett lämpligt pris.

 3. Profilbild för Bengt

  ???????
  Bengt

 4. Profilbild för Mats Andersson

  Varför kikade jag bland ledtrådarna till föregående inlägg? Jag visste ju redan att det måste vara ”Nina letar UFO”. Jag vet inte om ”hon” hittade något.

 5. Profilbild för Mats Andersson

  Gah, och nu ser jag att Malin redan svarat det.. Typiskt…

 6. Profilbild för Thorvald

  Malin: jag har kommit på ett pris, men det kommer att ta lite tid. Jag hör av mig när det är dags för leverans.

  Bengt: Jag minns inte mycket utav ”Nina letar UFO”, utom gruppnamnet som jag tycker är ett av alla tiders bästa svenska gruppnamn. Den googlat på t.ex ”nina 80-talet” kunde med en noggrann läsning hittat svaret på min gåta bland de tio första träffarna.

  Mats: tyvärr utgår inget andrapris.

 7. Profilbild för Bengt

  Jaså man får tjyvgoogla! (copright Steffanie). Som jag misstänkte var det något jag aldrig hade hört talas om.
  Vad är kriterierna för ett bra ”gruppnamn”? Jag minns t.ex. ”Samla mammas manna” och ”Fläsket brinner” från början av 1900-talet. Just nu tycker jag at ”Benny Anderssons orkester” är bäst både musikaliskt och namnmässigt.
  Hälsningar från ett höstsoligt och f.t. ytterst väderangenämt Wien.

 8. Profilbild för Thorvald

  Enligt min enkla mening är kriteriet på ett bra gruppnamn att man gillar det.

  Samlas (som vi initierade gärna kallar gruppen ;-)) sista album har f.ö. en bra titel – ”Snorungarnas symfoni”

 9. Profilbild för Gustav Holmberg

  Kriminella gitarrer, Torsson, Lustans lakejer, Tatuerade snutkukar, Cosmic Overdose, 1/2 kokt i folie, Njurmännen.

  Några av banden spelade dessutom bra musik …

 10. Profilbild för Thorvald

  Gustav: Nu blir jag riktigt nostalgisk, även om du glömde Traste och superstararna. 1/2 kokt i folie måste jag ha missat eller förträngt.

  Jag kommer f.ö. att blogga om Torsson framöver.

 11. Profilbild för malin

  Väntar med spänning på priset. Själv är jag lite förtjust i gruppnamnet mobbade barn med automatgevär (fast nu blir jag lite osäker på om de heter så för jag hitar dem inte i google)men grisen skriker och herr marmelad och hans skorpor är bra namn det med

 12. Profilbild för Thorvald

  …automatvapen ska det vara. Och jag håller med, det är suveränt.

 13. Profilbild för Gustav Holmberg

  Thorvald: Bo Åkerström cyklar jag förbi ibland. En gång stod han bakom mig i kön på ICA Malmborgs; jag föreslog att han, eftersom han är popstjärna, borde betala mina grejer. ”Jaså, du kände igen mig” …

  Och, vad mer, Thomas Holst har pluggat idé- och lärdomshistoria för mig!

error: Content is protected !!