Tänkbart yrkesförbud

Jag har följt Karolina Klüfts framfart i friidrotts-VM igår och idag. Igår lyssnade jag på Radiosporten eftersom jag befann mig på resa större delen av dagen (Alingsås-Uppsala t.o.r). Idag följde jag längdhoppet i SVT. Efter dessa upplevelser undrar jag om det inte går att förbjuda sportjournalister att intervjua i direktsändning?

Referatdelen av sändningarna fungerar bra, men när tävlande, tränare, anhöriga och expertkommentatorer ska utfrågas har reportrarna en osviklig förmåga att i varje givet ögonblick ställa de mest plattityda, korkade och/eller irrelevanta frågor som kan tänkas. (Jag tror i och för sig inte att skrivande sportjournalisters intervjuer är ett dugg bättre men vi slipper åtminstone höra eländet.)

Jag är i vanliga fall motståndare till alla former av yrkesförbud, men i det här fallet tycker jag att ett (partiellt) yrkesförbud är värt att överväga om det inte går att få stopp på pinsamheterna i etern på frivillig väg.

6 svar till ”Tänkbart yrkesförbud”

 1. Profilbild för steffanie

  »Hur känns det?« 😉

 2. Profilbild för Thorvald

  Vilket?

  Att Karolina vann?
  Att köra ~84 mil och bära ett studentrumsmöblemang 4 trappor utan hiss?
  Att äntligen ha fått ett länge och djupt känt löje ”ur systemet”?

  Tack, bra.

  Eller tänkte du på något annat?

 3. Profilbild för Thorvald

  Sk-t, jag skulle ju läst ditt senaste inlägg först!

  Rodnar och tackar.

 4. Profilbild för steffanie

  Alltså, jag det är ju vad idiotiska sportreportrar brukar fråga sekunden efter den genomtrötta vinnaren har passerat mållinjen och inte känner annat än mjölksyra.

  »Hur känns det?«

  Åttifyra mil utan hiss? Har nån flyttat till Östersund? 🙂

 5. Profilbild för steffanie

  Aha, jag trodde 84 var enkel väg. När jag läste nogrannare såg jag att det var Uppsala.

 6. Profilbild för Thorvald

  Ja, där var jag nog surrigare än vanligt. Med en sekunds eftertanke borde jag fattat vad du menade.

error: Content is protected !!