I sydväst

Position: -3,25 (left) , -4,92 (libertarian)

Att jag hamnar till vänster på en anglo-amerikansk höger-vänster skala är kanske inte så förvånande. Däremot tycker jag att det är hejdlöst roligt att jag är klart mer libertarian än Xipe (inlägg från 030821, tyvärr ingen permalänk).

Vad visar din politiska kompass?

3 svar till ”I sydväst”

 1. Profilbild för Xipe

  Även om en del frågor var lite konstiga (även efter att ha läst FAQ:en och fått deras syn på det hela) så tycker jag att det var en av de bättre politiska ”indikatorerna” jag stött på. Tyckte att resultatet representerade vart jag anser mig själv stå rätt så bra (jag anser mig ju dela en liknande filosofisk och politisk syn på världen som Hayek, Friedman, Rand, Nozick, m.fl. och alla dessa hamnar sannolikt i den region där jag själv hamnade på ”kompassen”.

  Vill även nämna att jag redan sedan tidigare är en ivrig anhängare av att representera ens politiska uppfattning på två axlar. Jag har lika lite gemensamt med högern (på en klassisk höger/vänster skala) som jag har med liberaler (på en fascism/liberalism skala) – men när man kombinerar två relevanta axlar; social/individuell frihet/ansvar och ekonomisk frihet/ansvar så är det helt plötsligt ganska så lätt att hitta sin plats på kartan.

  Jag tog även om testet två gånger, tolkade några frågor lite annorlunda och försökte att vara så konsekvent och ärlig som möjligt – då varierade höger/vänster mellan 5.75 och 7.75; och auktoritär/libertär mellan -3.00 och -3.13.

  Tror att något medelvärde där stämmer rätt bra, säg 6.5 och -3.1.

  Ang. att du fick ett högre libertärt resultat så kan väl det förklaras på två sätt:
  a) Vissa av frågorna som vi svarade olika på hade stora skillnader i poängviktningen mot libertär.
  b) Din, eller min, uppfattning av vad libertär innebär skiljer sig åt gentemot författarna av testets – varför vi fick en missvisande score på vissa frågor.
  c) Du är helt enkelt mer libertär än jag. 🙂

  Man kanske skulle skriva ett blogginlägg och nämna vad man svarade och varför… fast det var ju så många frågor. Vet inte om jag orkar.

  Hmm, jag skriver mer i andras bloggar än min egen. =)

 2. Profilbild för Thorvald

  Jag hade redan gjort testet en andra gång när jag skrev inlägget. Då hade jag nästan identiskt i höger-vänster dimensionen, men bara -4 (ungefär) på auktoritär-libertär skalan. Det hade inte varit lika roligt att skriva om dock.

  Den, som jag som jag uppfattar det, eftertänksamme Per-Erik på Bokmärken är dock nästan lika libertär (finns det ordet förresten?) som du och jag ihop.

 3. Profilbild för Johan A

  Tja, det bekräftade min politiska hemvist som frihetlig socialist, så jag antar att det är ett bra test. Eller nåt.

  Economic Left/Right: -9.25
  Libertarian/Authoritarian: -7.79

error: Content is protected !!