Nusvensk ordlista

Jag misstänker att det finns en hel del i Carsten Palmærs mediakritik som jag inte kommer att hålla med om, men nedanstående citat räcker för att jag i alla fall kommer att läsa Liten ordlista för nusvenskar när tillfälle ges.

Analys – Tidningsartikel där journalisten skrivit av flera artiklar istället för bara en.”

Läste om den i en artikel från TT Spektra i lokaltidningen idag (ej länkbar), det enda jag hittar på nätet är en mycket kortfattad presentation i Ordfronts utgivningslista för hösten 2003 (pdf).

3 svar till ”Nusvensk ordlista”

 1. Profilbild för Bengt O. Karlsson

  Ja det var en kort beskrivning men det verkar lovande. Jag såg också presentationen av Ian McEwans ”Försoning” ((Atonement) om vilken jag gärna vill citera Berglins omdöme längts ned i presentationen: ”I det segmentet får du väldigt mycket bok för pengarna om du väljer dem.” Litet egendomligt dock att Ordfront avslöjar en av de saker som egentligen skall uppdagas av läsaren en bit in i boken.

 2. Profilbild för Jorun

  En annan definition ur Palmaers ordlista:

  Kultur, -en, -er — form av mänsklig kommunikation som framför allt intresserar ensamstående medelålders kvinnor och följaktligen förtjänar att mötas med samma omsorg och respekt som dessa.

  Själv har jag just förnyat min prenumeration på Ordfront, för att få läsa mer Palmaer varje månad, och för att få en liten annan vinkel på världsproblemen.

 3. Profilbild för Thorvald

  Bengt: McEwan ligger långt upp på min läslista, men får anstå till efter sommaren.

  Jorun: Även jag gjorde en gång ett försök att vidga mina vyer på samma sätt som du. Den, mycket korta, historien kommer inom kort på denna blogg.

error: Content is protected !!