Ingen kapitulation

I snart ett år har jag varit verksam som fristående konsult. Den tröga konjunkturen i kombination med långa insäljningsprocesser för den typ av tjänster som jag erbjuder har gjort att uppdragen varit för få för att det ska gå att leva på dem. Det har visserligen blivit lite bättre de senaste månaderna, men någon bestående förbättring är inte att vänta förrän konjunkturen vänder uppåt om, i bästa fall, ett år.

Jag är dock så lyckligt lottad att jag kan välja mellan konsultandet och en annan verksamhet som jag tycker är lika stimulerande och utmanande, men med fast månadslön. I september börjar jag ett nytt jobb som personalchef. Det blir en come back inom personalområdet efter fem års uppehåll och det känns mycket bra. Företaget är ett verkstadsföretag med ca 600 anställda.

Säkert kommer jag igen som konsult och egenföretagare någon gång i framtiden, men de närmaste fyra-fem åren är det alltså personalarbete som gäller.

5 thoughts on “Ingen kapitulation

  1. Jag gissade att det var det det handlade om. Känner väl igen din beskrivning av konsultproblemen nu… Lycka till på nya positionen!

  2. Alla: Tack så mycket!

    Mats: Nej, inte i varje vid varje tidpunkt, men vi lever i ett samhälle som trots många brister gör det möjligt för alla att förändra sin situation så att de med tiden kan få jobba med det de tycker om (om de verkligen vill).

    Niklas: Det är alltid företaget som gör ett sådant här jobb spännande, inte befattningen i sig. I det här fallet känns det som om jag kommer att hamna på ett mycket intressant företag.

Comments are closed.