Dåligt samvete

När Jonas gjort Blind Höna ännu bättre med permalänkar och kommentarfunktion samt fått fantastiskt mycket besökare till På Kornet på grund av en utmärkt artikel om Telias webbplats så sjunker han i ranking på weblogs.se.

Jag är en av de medskyldiga till det. Inte av missunsamhet, utan med de bästa avsikter. Eftersom Blind Höna fått ny webbadress tog jag bort den gamla länken från mina favoriter och lade till den nya istället. Jag hoppas att alla andra som har Blind Höna som en av sina favoritbloggar gör samma sak så att Jonas återtar sin rättmätiga plats långt upp på listan.

3 svar till ”Dåligt samvete”

 1. Profilbild för Mats Andersson

  Jag har gjort detsamma så jag är också medskyldig.

 2. Profilbild för Jonas

  Det var ett omtänksamt inlägg, Thorvald – tack så mycket!

  Men det intressanta är kanske att fundera över hur beroende många system är av oväntade teknikaliteter?

  Det här är ju en trivial effekt, men tänk på den nyligen hittade datamissen som felaktigt överdrev statistiken över våldsbrott med dödlig utgång:

  ”Överskattningen av det dödliga våldet i anmälningsstatistiken har ökat sedan i början av 1990-talet då polisen datoriserade registreringen av polisanmälningar. Övergången medförde att många av de manuella kontrollstationerna försvann.”
  (Från BRÅ http://www.bra.se/extra/press/?from=latest&id=146 )

  ”…ökningen började visa sig i statistiken från och med år 1992, då det dödliga våldet ökade till en nivå som är påtagligt högre än tidigare. Denna förändring kan i huvudsak förklaras av det nya anmälningssystemet rar (Rationell Anmälans Rutin), som successivt infördes hos polisen från och med år 1991.

  (—)Polisens anmälningssystem är i första hand skapat för det polisiära arbetet och inte för att användas i kriminalstatistiskt syfte. (—) Ett exempel kan vara att det finns fyra misstänkta i ett fall med ett offer, men polisen har registrerat ett brott på var och en av de misstänkta.”

  (Från BRÅ
  http://www.bra.se/extra/apropa/?button_read_article.59.13.15.0.=1 )

 3. Profilbild för Thorvald

  Jonas: Fascinerande historia. Jag säger bara System Dynamics, d.v.s. systemets struktur, återkopplingar och fördröjningar avgör dess beteende. Så fick jag med det här också ;-).

error: Content is protected !!