Inte särskilt intresserad

I ett inlägg i sin webblogg Predikaren påstår Jan Tångring att ”Idag är det bara teknikintressserade som webbloggar”.

Det är en svepande generalisering som stämmer dåligt överens med min uppfattning om den svenska bloggsfären. Det är riktigt att många bloggare är teknikintresserade, det framgår tydligt på deras webbloggar. Men minst lika många bloggare är inte det minsta intresserade, åtminstone behandlar de aldrig teknikaspekterna på bloggningen. För att börja blogga med Blogger och Blogspot behöver man inga teknikkunskaper över huvud taget.

För min egen del har jag valt en lösning som kräver ett visst kunnande om html, css, ftp etc. Det beror inte på något överväl-digande teknikintresse, utan att jag själv vill styra lite mer över utseende m.m. på min webblogg. Mitt teknikintresse är rent instrumentellt, jag har lärt mig exakt så mycket som jag behöver för att kunna åstadkomma det jag vill. Så gissar jag att det är för många andra bloggare också.

Bortsett från denna invändning är det lätt att instämma i Tångrings önskan att det ska vara så enkelt som möjligt att blogga.

Fotnot: Jag tycker att Tångring skriver om intressanta ämnen, men jag undrar varför han skriker så i det här inlägget? Eller är det min webbläsare som gör att det ser ut så?

2 svar till ”Inte särskilt intresserad”

 1. Profilbild för Jan Tångring
  Jan Tångring

  Jag skriker inte. Jag hade bommat sluttnyckelordet till H2. Det såg fullständigt normalt ut i Safari i OSX.

  För örvigt testar jag blogspot nu: http://predikaren.blogspot.com/

 2. Profilbild för Thorvald

  Misstänkte att det var något sådant. Men så tänkte jag att du kanske hör till den kategori bloggare som menar att man inte ska ändra i publicerade poster.

  För tillfället kan jag inte kolla om du rättat felet (och därmed vilken sorts bloggare du är ;-)), det verkar som om weblogger ligger nere just nu.

  Egentligen är det idiotiskt att olika kombinationer av webbläsare och operativsystem behandlar html-koden olika. Jag har t.ex. inga möjligheter att kolla hur förvetet ser ut på mac, utan kan bara hoppas att det är OK. Jag vet att ramarna ser konstiga ut på IE 5.5 för Windows, men har inte brytt mig om att fixa det eftersom så få besökare har IE 5.5.

error: Content is protected !!