Bloggosfäriskt

I flera tidigare inlägg har jag klagat på den låga kvaliteten på dagspressen i allmänhet och kvällspressen i synnerhet. Mina eventuella läsare kan därför kanske lockas att tro att jag ser bloggar som ett alternativ till traditionell media. Det är fel.

Mitt eget bloggande – och, efter vad jag förstår, de flesta andras – förutsätter tillgång till main stream-media. Den professionella orga-nisation som en tidningsredaktion trots allt är och de strukturer som byggts upp för och av den traditionella nyhetsförmedlingen kan inte ersättas av aldrig så många bloggare. Bloggar är ett komplement till traditionell media, inte en ersättning.

Och nu något helt annat!

I ett tidigare inlägg menade jag att högst 10 procent av bloggarna är intressanta för mig. När svenska webbbloggar börjar räknas i tusental blir det svårt att hitta de verkligt intressanta bloggarna. Jag önskar mig därför en komplettering av tjänsterna på Var är du? och nyligen.se som skulle göra det möjligt att välja bort bloggar man inte är intresserad av. På saligen avsomnade(?) weblogs.se kunde man välja att bara se sina favoriter. Nackdelen med det var att då missade man alla nytillkomna bloggar. Med min idé har man kvar möjligheten att hitta nya, intressanta bloggar samtidigt som man slipper man att distraheras av bloggar som man glömt att man redan vägt och befunnit för lätta. Så, fram för mer diskriminering i bloggvärlden!

Detta sagt lovar jag att jag ska försöka att hålla mig ifrån bloggosfäriska skriverier ett tag.

7 svar till ”Bloggosfäriskt”

 1. Profilbild för Erik

  Jag minns inte riktigt hur det var på weblogs.se, men visades inte alltid nytillkomna pingade liksom ens favoriter? Eller att det var en inställningsfråga om man ville ha det så. Detaljfråga, förvisso. Och jag kanske borde veta. Weblogs.se-domän och kod har köpts av mannen bakom bloggi.se. Osäker vad han har för planer. Verkar gå lite knackigt med tekniken just nu.

 2. Profilbild för Patrick

  nyligen.se har ju förvisso en favoritfunktion.

 3. Profilbild för EvilM

  Bara du inte väljer att sålla bort spanska bloggar. Då blir det ett jäkla liv! 🙂

 4. Profilbild för Bengt O.

  Bäste Evil: Du har fortfarande det hela om bakfoten. Det är att skriva spanska bloggar som är otäckt, inte att sålla bort dem, det är naturligtvis en plikt för oss på sjättejunilistan 😉

 5. Profilbild för Thorvald

  Erik: Så var det kanske, men då såg man väl man alla som uppdaterat de senaste 24 timmarna plus sina favoriter, oavsett hur länge sedan de uppdaterade? Jag vill inte se dem jag valt bort, det är en viss skillnad.

  Patrick: Men man kan väl inte använda favoriterna som selekteringsfunktion. Och även om man kunde det så är det inte vad jag vill ha. För att hålla koll på konstaterade favoriter använder jag bloglines.

  EvilM och Bengt O: Här är icke svensk eller spanjor, här är icke socialist eller nyliberal, här är icke man eller kvinna: alla tråkiga bloggare är ett inför den diskriminerande bloggtjänsten.

 6. Profilbild för EvilM

  Bengt O. : Man kanske skulle börja skriva på spanska alltså… 😉 (Evil som man är…)

error: Content is protected !!