(S)ätt rätt lön

I dagens Studio Ett debatterade SACO:s ordförande Anna Ekström med Anne Ludvigsson, riksdagsledamot (s) det (o)lämpliga i att Ludvigsson och åtta andra s-riksdagsmän lagt sig i de kommunala avtalsförhandlingarna. De krävde i en debattartikel i DN den 5 april att arbetsgivarna ska gå med på Kommunals krav på 15 000 kronor i månaden.

Förutom att hon avslöjade sig som en hejdlös struntpratare [real audio] kom Ludvigsson billigt undan i debatten. Ett tag trodde jag att programledaren var på väg att ställa den självklara frågan:

Anne Ludvigsson, du och dina kollegor vet att 15 000 är rätt lägstalön för undersköterskor, barnskötare och skolmåltidsbiträden. Det gör er till experter på lönesättning. Vad är, enligt din och dina kollegors uppfattning, rätt lägstalön för t.ex socialsekreterare, bibliotekarier och arbetsterapeuter?

Ett svar till ”(S)ätt rätt lön”

  1. Profilbild för Chadie

    Tänk Thorvald: det brukar inte hända så ofta: men jag är faktiskt helt överens med dig.
    Avtal ska slutas mellan arbetsmarknadens parter och där ska inte politiker vara inne och fingra.

error: Content is protected !!