Med rätta upprörd

Marita Ulvskog är upprörd över att kungen startat ”… en politisk diskussion på så låg nivå som vi haft de senaste dygnen …”. Hon anser att kungen därmed brutit mot den s.k. Torekovkompromissen som innebär att kungen ska ha en representativ roll och inte göra några politiska uttalanden.

Hennes upprördhet är verkligen berättigad, för kungen har ju faktiskt sagt att:

Här i Sverige är det ofta så att ingen vågar ta ansvar. Man är rädd för att dra igång saker, det kan betyda kostnader och så måste man stå till svars sedan. Vem ska betala? Jag tycker det är viktigt att man vågar ta ansvar. Sedan blir man säkert uthängd men det är bättre än att stå passiv.”

Detta kan inte uppfattas som annat än ett generalangrepp på socialdemokratin och den svenska modellen. Svamlet om ansvar visar vilken otidsenlig instution monarkin är. Vad förväntar sig kungen egentligen – Att någon ledande politiker ska ställa sig upp och säga: ”Det här gick helt fel och eftersom jag har det yttersta ansvaret så avgår jag omgående.”? Snacka om 1800-talsåsikter!

Nej Marita, bry dig inte om vad husse säger. Stå på dig i den viktiga kampen för oföretagsamhet och ansvarsfrihet!

2 svar till ”Med rätta upprörd”

  1. Profilbild för Chadie

    Jag tycker (faktiskt) att Ulvskog är ute och svamlar. Oavsett om man är för monarki eller inte har vi en kung och han är statschef. En statschef, öven utan politisk makt, måste ha rätt att säga det han sagt. Det har varenda medborgare – det måste kungen också ha.

  2. Profilbild för Monica

    Jag tror nästan det var det Förvetet menade… Här tycker jag nog att ironin – som är svår att få att funka just på internet av nån anledning – gick fram. Själv är jag av uppfattningen att Marita Ulvskog kan ta och flytta till Nordkorea, där borde hon trivas.

error: Content is protected !!