Kris i befolkningsfrågan III

Alva och Gunnar Myrdal var inte var rasister, de var socialister. Det framgår med önskvärd tydlighet av citaten i föregående inlägg.

De var var inte vilka socialister som helst, de var de mest inflytelserika socialisterna i Sverige under förra århundradet. Kris i befolkningsfrågan har som inget annat verk format det svenska samhället från trettiotalet och till våra dagar. Den rekommenderas till läsning för alla som vill förstå varför vårt samhälle ser ut som det gör, på gott och ont.

Den hjärtlösa steriliseringspolitik paret Myrdal förespråkar har inte sin grund i rasbiologi. Det är inte en rashygienisk politik, det är socialism i praktisk handling.

Att de t.ex. kan tänka sig att till och med tvångssterilisera vuxna, myndiga (rättskapabla) människor beror på att de, som socialister alltid gör, sätter kollektivet före individen, massan före den enskilde, samhällets intresse före medborgarens. En sann socialist bryr sig inte om ett samhälleligt missförhållande om summan av de berörda är mindre än ett femsiffrigt tal. Men det är endast under förutsättning att det handlar om svenskfödda ”arbetare”, i annat fall måste det vara ett sexsiffrigt tal. Man kan sammanfatta Myrdals inställning i sociala frågor med uttrycket ”Man kan inte göra en omelett utan att krossa några ägg”.

Det är samma socialistiska inställning som gör att vår s.k. migrationsminister Barbro Holmberg kan föra så bottenfruset kallsinnig asylpolitik.

Det finns dock en absolut gräns för denna inställning. Den gäller inte när det kommer till den egna personen, den egna familjen eller den närmaste umgängeskretsen. Det finns gott om aktuella exempel som illustrerar detta.

Fotnot: Det verkar nästan som om dagens socialdemokrater smusslar lika mycket med sitt socialistiska arv som de flesta vänsterpartister gör med sin kommunistiska bakgrund. Jag har sökt på socialism och socialistisk på SAP:s webbplats. Socialism gav tolv träffar, men det var bara åtta olika texter varav en irrelevant. Socialistisk gav tre träffar! För säkerhets kontrollerade jag partiprogrammet (pdf) också eftersom sökmotorn inte indexerar pdf-dokument. Socialism gav fem träffar i brödtext, socialistisk fyra träffar i brödtext på 22 sidor. Det är tydligt att socialismen inte är något man vill skylta med idag!

2 svar till ”Kris i befolkningsfrågan III”

  1. Profilbild för Desirée

    Man blir mörkrädd. Är inte detta elitism?

  2. Profilbild för Thorvald

    Desirée: Under förutsättning att det inte är mitt inlägg du avser så håller jag med dig 😉

    Det finns en elitistisk underström i paret Myrdals bok. Det är de och deras gelikar som ska tänka åt massan. Det finns inte skymten av ett tvivel om det. Massan/befolkningen ses enbart som en statistisk enhet. Individerna som den består av är endast siffror. Utom när de vill motivera sitt förmyndarskap med omtanke om de svaga.

error: Content is protected !!