Costa Brava

Vi kom till Costa Brava helgen innan midsommar. Dag två hade vi turen att hamna på en gatumarknad i L´Estartit där elever från en konstskola hade prytt gator och torg med dekorationer i (färgat och fuktat) kutterspån. Jag är mycket förtjust i den här sortens ”engångskonst”. Det är väl något freudianskt antagligen…

Klicka på bilderna till höger för att se betydligt större versioner av dem. Här och här hittar du detaljer från några av verken.

Vi fick också tillfälle att lära oss att spanjorerna, eller åtminstone katalanerna, firar midsommar på samma sätt som vi (i Västsverige) firar påsk – med eldar, fyrverkerier och smällare. Firandet startade på kvällen den 23:e och fortsatte, om än i mindre omfattning, ända till den 26:e.

Innan vi fortsatte till Madrid besökte vi Dali-muséet i Figueres. Vi stannade också till i Cadaqués/Portlligat men vi orkade inte besöka Dalis hem, vid det laget var vi surrealistiskt övermättade.

Dali-muséet

Fortsättning följer…

error: Content is protected !!