I ständig skräck för fred

I en uppmärksammad tidningsintervju i mitten av november varnade fyra tidigare chefer för den israeliska säkerhetstjänsten för att den nuvarande israeliska palestinapolitiken bär mot en total katastrof. Läs hela intervjun här.

Inte ens Ariel Sharon kan undgå att förstå vart den nuvarande politiken leder. Slutsatsen av dagens mord på Sheikh Ahmed Yassin måste bli att Sharon medvetet väljer att trappa upp den ömsesidiga terrorn. Möjligen bestäms hans val av rädsla för de oerhörda inrikespolitiska problem som skulle bli följden av ett fredsavtal med palestinierna.

Ett svar till ”I ständig skräck för fred”

  1. Profilbild för Monjia

    Instämmer, det tragiska är att världen inte agerar – ett muntligt fördömande kostar inte så mycket. Varför inte införa ekonomiska sanktioner? Ja, det har man kunnat fråga sig i många år, och svaret är givet – Israels alter ego i FN, USA lägger troget in sitt veto mot alla försök att effektivt smälla Israel på fingrarna.

error: Content is protected !!