För en gångs skull – Fredagsfyran!

1. Minns du vilken den första skivan var du köpte?

Jag tror att det var Keep searchin’ med Eleanor Bodel, text och musik D. Shannon, etikett Olga Records, arr B. Palmers (även pro-duktion) & S. O. Walldoff. Som ni kan se så har jag fortfarande kvar skivan, min entusiasm för den har dock dämpats något med åren.

2. Minns du någon bok som tidigt gjorde stort intryck på dig?

Skam till sägandes var det nog Gula brigadens hjältar av Nils Hydén, en förskräckligt punschpatriotisk och historieromantiserande tegelsten från förra sekelskiftet om Sveriges insats i trettioåriga kriget som jag läste i sju-åtta årsåldern. Några år senare gjorde gjorde Vintergatans son och Egen rymddräkt finnes av Robert A. Heinlein outplånliga intryck.

3. Vilken var den första film du såg på bio?

Det var en Åsa-Nisse film, den var i färg så det måste ha varit en av de sista. Jag bör ha varit sex eller sju år.

4. Vilken skiva/ bok/ film vill du ge till ett barn (ditt?) för att denne ska få en bra start på livet?

Jag har svårt att se att själva innehavet av en skiva/bok/film kan ge någon en bra start på livet. I stället vill jag ge rådet att läsa, lyssna och se mycket. Och att utgå från vad man själv vill läsa/lyssna/se, utan att bry sig om alla smakdomare som vill bestämma vad som är fint eller korrekt.

[Fredagsfyran]

Ett svar till ”För en gångs skull – Fredagsfyran!”

  1. Profilbild för Chadie

    Du har rätt angående fråga fyra. En bok/skiva/film kan inte ge starten i livet. En bra start i livet är väl att ha någon som tror på en, som har tid för en. Att ha tid att prata om böcker med någon, att gå på bio tillsammans, att lyssna på musik tillsammans.

error: Content is protected !!