Vid foten av Gökmassivet

Bengt O. refererar då och då till Gökmassivet, senast i onsdags. Agnes undrade vad Gökmassivet står för, men det ville Bengt inte berätta. Så då gör jag det.

Gökmassivet ligger i Grönköping. På detta berg har genom åren utspelats många aktiviteter som skildrats i Grönköpings Veckoblad, Sveriges mest långlivade satiriska tidskrift. Förebilden för Gökmas-sivet är Nolhaga berg eller kanske Härsberget i Alingsås. Nils Hasselskog (pdf), en legendarisk medarbetare i Grönköpings Vecko-blad, hämtade influenser till Grönköpings innevånare och miljö från Alingsås där han växte upp.

Ännu idag har vi i Alingsås flera politiker (pdf, läs under ”Roande om Piraten”) väl jämförbara med Grönköpings dito. Dock ligger Vecko-bladet långt före vår lokaltidning när det gäller webbnärvaro.

4 thoughts on “Vid foten av Gökmassivet

  1. Varför det? Ingen kan ju veta allt och dessutom gav du ju mig en förevändning att komma med några lokala tjuvnyp.

    Lite värre är det allt. Du har ju inte fått förklaring på ”att känna sig som en sparv”, det har ingenting med Grönköping att göra. Du kanske kan lista ut vad Bengt hade för sig om du tänker på ett känt ordspråk.

Comments are closed.