Vad skönt du drömt

Hela dagen har Ekot rapporterat om att försöket med friår inte gett de positiva effekter som regeringen förväntat sig. Vikariaten har inte gått till långtidsarbetslösa utan till redan ”springvikarierande” ungdomar och invandrare (om jag minns rätt). När friåret ska införas i hela landet kan regeringen därför tänka sig att se över reglerna. Arbetsförmedlingen ska få bestämma vilka som ska få vikariaten. Det kan man kalla dubbelfel!

Dels är det förmodligen ett ett felslut att långtisarbetslösa inte gynnats av reformen. Vilka har fått ta över springvikariaten? De är också en väg (tillbaka) in i arbetslivet.

Dels blir det nog inte så många tjänstledigheter om inte arbets-givarna får bestämma vilka som ska anställas som vikarier. Men det är klart, regeringen kanske bara vill ha en reform som ser bra ut på pappret?

Fotnot: Med tanke på dagens inläggNär jag ändå har ordet förväntar jag mig att Bengt O. omgående kommenterar författare, verk och kontext till citatet i rubriken när han läst denna post. Utan att tjuvgoogla!

5 svar till ”Vad skönt du drömt”

 1. Profilbild för Bengt O.

  …..
  …..
  vad skönt Du drömt, kan ej av tiden härjas,
  Det är en skörd som undan honom bärgas
  …..

  Jag skriver inte mer ifall någon annan vill försöka sig på frågan. Jag har citerat författaren ett antal gånger på senare tid, trots att Aftonbladet nyligen (liksom pü sin tid Fröding) uttryckte sina tvivel på hans nykterhetstillstånd.Se
  http://www.karlsson.at/ordetarchives/blogjam.htm#tegn

 2. Profilbild för Bengt O.

  Ursäkta, men det slår mig nu att regeringen, om det är som Du säger, kan trösta sig med den store A:lfr:d V:stl-nds variant av ovanstående:

  ….
  och vet att även du skall skörda
  vad rätt du tänkt, fast det var fel

  Helt ogooglat

  Bengt O.

 3. Profilbild för Mats Andersson

  Vilka fantastiska ord! Tjuvgoogla och ogooglat! 🙂

 4. Profilbild för Thorvald

  Bengt: Det är nog ingen risk att någon annan vill försöka. I alla fall inte om h/h inte får googla.

  Mats: Jag tror att även tjuvgoogla kommer från Bengt. Om jag minns rätt använde han det i en kommentar till ”Nina letar ufo”-tävlingen på Förvetet i september. Jag kan inte kontrollera det eftersom Haloscan i gratisversionen bara visar ett visst antal kommentarer. Jag överväger att betala $12 för att få tillgång till alla kommentarer.

 5. Profilbild för Bengt O.

  Nej – ogooglat gör jag anspråk på men ”tjuvgoogla” tror jag kommer från Steffanie om jag minns rätt.

error: Content is protected !!