Creative Return

Jag planerar att köpa en digitalkamera inom en nära framtid och har ägnat kvällen att söka info på nätet. Imorgon ska jag kolla tester i några papperstidningar, men för stunden ligger Pentax Optio 550 bäst till.

Den lär ta skarpa bilder och har det mesta av det jag önskar mig – hög upplösning, kraftfull zoom och bra makrofunktion – till ett förhållandevis överkomligt pris. Dessutom kan man koppla ur automatiken och göra inställningarna helt manuellt, s.k. Creative Return.

Det enda som bekymrar mig är att den sägs vara något slö, speciellt i starten. Jag hoppas att det inte innebär att det är en fördröjning på flera tiondelar från knapptryckning till exponering. Jag är knappast någon Cartier-Bresson, men jag tycker att en sådan fördröjning är oerhört enerverande.

error: Content is protected !!