Öppna källor bättre än slutna rum

För några år sedan, när jag var på jakt efter resurser inom ”business intelligence” och ”open source intelligence”, hittade jag till OSS.NET. Jag fann en hel del användbar information där. Det är Robert David Steele, en före detta spion med ”twenty years of experience in national and defense intelligence”, som är ansvarig för webbplatsen. Han är en erkänd auktoritet inom ”open source intelligence”, åtminstone att döma av alla de militära, kommersiella och utbildningsorganisationer som länkar till hans webbplats. Med oregelbundna mellanrum har jag återvänt till webbplatsen för att kontrollera om den uppdaterats med ny, intressant information.

När jag nyligen besökte OSS.NET igen (för första gången på några månader) upptäckte jag att innehållet tillfälligt(?) fått en övervikt mot ”global/national” och ”military intelligence”. Steele anser att Irak-kriget är ett stort misstag som kan få allvarliga konsekvenser för världen och USA under oöverskådlig framtid. Inte helt förvånande har han mycket låga tankar om Bush-administrationen. Webbplatsen är definitivt värd att följa, den fullmatad med länkar till intressant läsning och uppdateras frekvent. Det är ingen tvekan om att OSS.NET är tendensiöst, men man kan knappast anklaga Steele för att vara USA-hatare.

PS. Lite kul är det ju också att Steele snott webbplatsens namn från CIA:s föregångare – OSS (Office of Special Services).

error: Content is protected !!