Bloggbreddning

Min erfarenhet av blogging och bloggare är till övervägande delen positiv. Mitt eget bloggande har på kort tid blivit ett måste i min tillvaro. Dessutom tycks det vara av visst intresse för en del av mina medmänniskor. Jag måste dock erkänna att jag inte gör som man ska i en riktig webblogg (webbkrönika). Enligt Open Directory ska en sådan vara ”… en logg över webbplatser och webbsidor krönikören har besökt och funnit intressanta. Den kan innehålla en större eller mindre mängd personliga kommentarer till länkarna, och även skriverier som inte har med länkar att göra …”. För det mesta kommer jag på något som jag vill skriva om och letar därefter rätt på länkar med anslutning till ämnet.

Men framförallt uppskattar jag att få ta del av övriga svenska bloggares perspektiv på tillvaron och deras kommentarer i de mest skilda ämnen. De som jag för tillfället tycker är mest intressanta finns på min länksida. Följaktligen tycker jag att det är särskilt glädjande att även kvinnor börjar blogga, det vidgar perspektiven ytterligare. Börjat och börjat, förresten, flera av de kvinnliga bloggarna har skrivit webbdagböcker under flera år. Här är några exempel på ”media-, kultur- och samhällsbloggar” av kvinnor som jag gärna läser:
Life de luxe av Jorun Boklöv, en svensk ”expatriate” som förutom ovannämnda ämnen skriver om arbets- och familjelivet i Luxemburg.
steffanie.net | logblogwhatever… av Steffanie Müller som skriver blandat på svenska och engelska, men det verkar som om det svenska inslaget ökar. Steffanie har också en fotoblogg.
Malins blogg av Malin Cantwell. En bloggande bibliotekarie som hamnar på min länksida nästa gång den uppdateras.
Bikupan av Eva P har jag höga förväntningar på. Bara hon får fixat teknik och layout och börjar blogga på allvar (i skrivande stund har Eva fått trackbacks att fungera, men har kommit på att hon inte vill ha hela entrys på indexsidan. Nåja, jag vet själv hur det är när man vill att det ska fungera precis som man tänkt).
Annica Tiger skriver väl egentligen en webbdagbok, hon länkar inte (vad jag har sett). Men hon kommenterar och reflekterar ofta kring samhällsfrågor på ett intressant sätt, så jag tar med henne i alla fall.

error: Content is protected !!