Godkväll Världen

En av veckans höjdpunkter är söndagsmorgnarna med Godmorgon Världen i SR P1. Ett inslag som jag aldrig missar är Public Service. Det väsnades en del för några år sedan när Public Service ersatte På håret, ett i och för sig utmärkt satirprogram som tjänat väl i många Godmorgon Världen-säsonger.

I efterhand kan man bara konstatera att bytet var helt rätt. Public Service är bland det bästa i satirväg som gjorts i Sverige. Göran Gabrielsson är en gudabenådad imitatör och Rachel Molin går inte heller av för hackor. Hör bara på dagens avsnitt (Real Audio), fyllt av pärlor. Bäst är i mitt tycke den träffande och sanslöst roliga Per Ahlmark-debatten.

Länken går till Godmorgon Världens andra timma, separat Public Service-klipp läggs antagligen ut först i morgon. Public Service börjar 14 minuter in i klippet och Per Ahlmark efter 20. Den som är otålig kan flytta ’Clip Position’-reglaget till dessa tidsangivelser.

error: Content is protected !!