Bloggbekymmer

Jag har tillbringat en stor del av eftermiddagen med att försöka få igång en arkivfunktion på förvetet och att få arkivsidorna (indexet och månadsarkiven) att se ut som jag vill. Jag har lyckats med allt utom datumformaten i indexet.

Blogger producerar länkar till månadsarkiven i formatet mm/dd/yyyy – mm/dd/yyyy. Jag tycker det är fult och ologiskt. Blogger länkar dock till ett en sida där jag kan knåpa ihop ett Java-skript som omvandlar default-formatet till månad och år, t.ex ”Januari 2003”. Jag har dock inte lyckats integrera skriptet i den lösning jag valt (jag har en sida som heter ”arkivindex.shtml” där jag inkluderar sidan ”arkiv.shtml” som Blogger producerar), mina kunskaper1, räcker helt enkelt inte till.

Om det finns någon där ute i bloggsfären som kan hjälpa mig skulle jag bli mycket tacksam. Hjälpande händer kan kontakta mig här.

Fotnot 1: Det jag kan om html och utformning av webbplatser har jag lärt mig på underkonstruktion.nu, På Kornet och på Webdesignskolan. Om resultatet har blivit lyckat så är det i första hand Tommy, Jonas och Tony som ska tackas för detta. Alla eventuella brister beror uteslutande på mig.

error: Content is protected !!