Timebinding

Johan Anglemark skriver om timebinding i sin webblogg I hastigt mod. Johan berättar bl.a om historien bakom begreppet. Själv definierar han det så här: ”… it can be said to be the activity of establishing a connexion to the past and the future, of bridging the gap between us and those who went before us and will come after us …” Han ger också två exempel på timebinding hämtade från webben, ett från jazzens värld och ett fotohistoriskt. Johan visar en fantastisk bild hämtad från Prokudin-Gorskii Collection hos US Library of Congress. Det är en samling underbara, snart 100 år gamla, färgfoton från det ryska kejsardömet.

Här bidrar jag med lite egen timebinding i form av en bild av omslaget till svenska Galaxy nummer 2, från 1958 (klicka på bilden för en större version). Här hittar ni den kompletta innehållsförteckningen och en förklaring till omslagsbilden. För den som undrar kan jag bekräfta att Sven Hedin som skrivit ”På upptäcktsfärd i rymden” är den (på sin tid) berömde upptäcktsresenären. Det enda tänkbara skälet till att man tagit in hans kria är att redaktionen hade ambitionen att ha med en svensk författare i varje nummer. Den är varken bra eller SF.

Jag har tidigare haft med en bild av omslaget till nummer 1 och en annons ur svenska Galaxy.

error: Content is protected !!