ODP-tillägg

Min uppmaning till alla som bloggar på svenska att anmäla sig till Open Directorys register över svenska webbkrönikor kvarstår. Den som tänker följa uppmaningen bör dock först läsa redaktörens kommentar till mitt förra inlägg.

Linnéas förklaring att den svenska redaktionen gör åtskillnad mellan webbdagböcker och webbkrönikor (bra, tycker jag) medan norrmännen buntar ihop dem under kategorin Blogger förbättrar ju situationen något. Att Sverige sammantaget leder med 81 – 70 tycker inte jag är tillräckligt. Det borde vara minst dubbelt så många bloggar/dagböcker på svenska som på norska. Och personligen är det fler webbloggar jag vill se.

Linnéa nämner också intertextualiteten i bloggvärlden apropå att Niklas på Enkelriktat också gjort ett inlägg om registrering i ODP. Intertextualiteten är ett fenomen som intresserar mig mycket och som jag kommer att återkomma till. Det blir om ungefär en månad, gissningsvis, som en del i ett längre tema som jag planerar att ta upp mellan de dagsaktuella kommentarerna.

error: Content is protected !!