Zoobloggning

Jag har flera gånger skrivit om djur, såväl i bokstavlig som bildlig mening, t.ex här, här och här.

Flera av mina favoritbloggare skriver också om djur och/eller hämtar inspiration från djurvärlden. Mats skrev nyligen om fåglar.

Peter Löfgren har uppkallat sin blogg efter en tidgare okänd djurart – Nätkreatur. Han har också skrivit om smådjur.

Jonas har också ett zoologiskt inspirerat namn på sin blogg – Blind Höna. Såväl fåglar som iglar har fått utrymme i hans webblogg.

Klipspringer på I dåligt sällskap, min vedersakare i en het torskdebatt (start 030127) utnyttjade senast min frånvaro till en liten torskeftersläng (030211). Det kanske inte alla har koll på är att Bengt har hämtat pseudonymen Klipspringer från djurriket.

Trogen min förvetna läggning undrar jag nu varför Bengt valt just denna pseudonym. Är det för att han, i likhet med förlagan, återfinns i bergiga trakter eller kan det vara någon egenskap hos klipspringern, t.ex ”…it leaps from crag to crag and seems to bound up the side of a steep cliff as if it were flying” som Bengt (i överförd mening) delar? Eller är det kanske något helt annat som inspirerat? Jag, och säkert också resten av K.-:s trogna läsare, skulle uppskatta ett svar.

error: Content is protected !!