I god jord

Det är alltid trevligt när något man gör blir uppskattat. Mitt litteraturtips (se föregående inlägg) till Niklas på Enkelriktat.com och Mats på Klocklös i Tiden föll i god jord, båda har satt upp Märk världen på sina läslistor. Jag vill bara förtydliga att mitt tips inte enbart var riktat till Niklas och Mats. Alla som intresserar sig för vetenskap, intuition och/eller det mänskliga medvetandet kan ha behållning av Märk världen. Den har visserligen några år på nacken, första upplagan kom 1991, men jag har hittills inte hittat någon annan bok som behandlar ämnet på ett lika tankeväckande sätt.

Klipspringer uppmärksammade ett inlägg där jag utlovade positiva tongångar från min sida. Han kontrade min referens till en låt av Pugh Rogefelt med ett Povel Ramel-citat:

Vi VILL klara av’et och
vi SKA klara av’et och
vi KAN, om vi samlas på en plats och tar sats.
Men först behövs en plats där vi får plats!

Till Klipspringer (och alla andra) vill jag framföra två saker:

1. Vi har platsen – Den svenska bloggsfären har plats för alla goda krafter. Min fromma förhoppning är att många fler ska börja blogga på svenska. Här är en ny blogg på svenska: I hastigt mod.

2. Det var inte ett löfte från min sida att enbart vara positiv. För det mesta kommer jag att vara mitt vanliga ”tykna” jag.

Fotnot: Tyken är ett västgötskt uttryck som enligt Ord för Ord kan ha följande innebörd(er) ”påflugen, nyfiken, närgången, framfusig, fräck, uppkäftig, dum

Fotnotsfotnot: Till alla göteborgare som vill hävda att ”tyken” minsann är ett göteborgsuttryck vill jag bara meddela att göteborgskan inte är något annat än en underdialekt inom västgötskan. Göteborg ligger i Västergötland.

error: Content is protected !!