Kom igen, Gudrun!

I föregående inlägg utlovade jag mer positiva tongångar från min sida. Jag hade visserligen ett annat ämne i tankarna, men det få bli senare. Nu har jag nämligen fått ett gyllene tillfälle att visa mig från min mest altruistiska sida.

Gudrun Schyman har återigen hamnat i blåsväder, den här gången för att hon gjort avdrag i sin deklaration för kostnader som hon fått ersättning för eller som hon överhuvudtaget inte haft. Expressen redovisar hela avdragslistan. Enligt Aftonbladet hävdar Gudrun ”Jag har varit slarvig, men min avsikt har inte varit att fuska. Jag tycker att vi ska ha en hög skattemoral.

Även om mina läsare eventuellt kan misstänka något annat så tror jag i grunden alla människor om gott – till dess de bevisat motsatsen. Följaktligen tycker jag att inte ens en gammal kommunist (en annan beskyllning som Gudrun nekar till) ska dömas ohörd.

Gudrun, du kan lätt övertyga mig om att du inte var ute efter att lura skattemyndigheten! Du behöver bara redovisa 13 resor, representationer etc från 2001 som är avdragsberättigade, men som du missat att göra avdrag för. Det blir lika många missar till din nackdel som till din fördel. Jag kan förresten nöja mig med bara tre, fyra tillfällen om det sammanlagda beloppet kommer i närheten av 120 000 kronor. Gör det Gudrun, och åtminstone jag kommer att tro dig på ditt ord!

error: Content is protected !!