Politiken som kom in med kylan

Klipspringer länkar i sitt inlägg ”Leni Riefensthal, titta hit!” till en progandafilm för US Marines (länken fungerade inte för mig varför jag här länkar till en webbsida där man kan välja format och upplösning på filmen). Filmen är en perfekt illustration till John le Carrés artikel ”The United States of America has gone mad” i onsdagens The Times.

Tyvärr är artikeln bara tillgänglig för The Times prenumeranter. Huvuddragen i artikeln redovisas dock av Agneta Ramberg i dagens Kulturnytt kl 13.05 i SR P1 (Real Audio-format). Här är en länk till Kulturnytts webbplats om föregående länk inte fungerar eller om du vill ladda ner inslaget (rekommenderas, jag tror inte inslaget ligger kvar mer än några dagar). Tillägg 030122: Det går inte längre att lyssna på referatet via dessa länkar. Läs istället le Carrés artikel via länken i inlägget ovan.

Agneta Rambergs referat gör förmodligen inte le Carrés artikel full rättvisa men man påminns ändå om vilken enastående författare han är.

error: Content is protected !!