Rallyt äntligen över

I kväll sänds Rally för sista gången. Det minst fyra år för sent.

När programmet startade 1996 hade man en tävling där lyssnarna fick föreslå ett lämpligt namn på programmet. Jag tänkte föreslå ”Eter”. Jag hade minst tre goda skäl:
* programmet sändes över etern
* innehållet saknade substans
* det var så tråkigt att man somnade.

Men sedan hände någonting. Programmet hittade sin form, sketcherna och sångerna fick ett visst bett. I något år var Rally uthärdligt, emellanåt roligt, att lyssna på. Sedan sinade kreativiteten, formen stelnade till betong och inslagen blev bara ”götebosskt tjôtiga”. Sedan åtminstone 1999 har det varit ren tomgångskörning. Nu har till och med de ”goa” gubbarna och gummorna själva tröttnat. Sällan har en ”soppatorsk” varit så efterlängtad!

error: Content is protected !!